Annemieke van der Togt

Sonny Boy

Solo Stories | Tarikh Janssen
do 23 mei 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
23 mei
20:15
Kaarten

Magistrale roman van Annejet van der Zijl voor het eerst op de planken

Over de voorstelling

Toen Waldy veertien was, werden zijn ouders Rika en Waldemar door de Tweede Wereldoorlog uit zijn leven gerukt. Als jongen werd hij vervolgens heen en weer geslingerd tussen Hollandse familieleden waar hij zich nooit thuis voelde. Als dertiger hoopt hij nu een basis te vinden in de verhalen over zijn Nederlandse en Surinaamse ouders. Waarom was hij hun Sonny Boy? Welk deel van hen zit in hem? Bij wie hoort hij echt?

De makers van de succesproducties ‘Ma’ en ‘Nu ik je zie’ brengen deze keer de magistrale roman ‘Sonny Boy’ van Annejet van der Zijl uit 2004 op de planken. De monoloog wordt gebracht door Tarikh Janssen, die Rika en Waldemar Nods door de ogen van hun zoon tot leven laat komen. De zoon die ze nooit zagen opgroeien en niet konden beschermen. We zien Waldy, die aan de vooravond van zijn 37ste verjaardag – de leeftijd waarop zijn vader overleed – poogt om de herinneringen aan zijn ouders te ordenen. Dat zijn er niet veel en ze moeten van ver komen.

Voorafgaand is er een inleiding. Aanvang is 19:15 uur.

Interview

Twintig jaar na de verschijning van het boek is er dan nu voor het eerst een voorstelling: Sonny Boy. Productiehuis Solo Stories, bewerkt de bestseller van Annejet van der Zijl tot een solovoorstelling. In een interview vertellen Van der Zijl en scriptschrijver Manoushka Zeegelaar Breeveld over wat Sonny Boy voor hen betekent, waarom Sonny Boy juist nu nog zo’n belangrijk verhaal vertelt, en over de hoofdrolspeler waar ze zo enthousiast over zijn. Lees het interview hier.

Credits

Regie: Benno Hoogveld | script: Manoushka Zeegelaar Breeveld | spel: Tarikh Janssen | muziek: Rik Ronner | kostuumontwerp: Glenn Hewitt