Tea Fledderus

 

Gemeente Heerenveen

Het Posthuis Theater is als culturele instelling onderdeel van de gemeente Heerenveen en ontvangt jaarlijks een bedrag om haar taken te kunnen uitvoeren.

Fonds voor de Podiumkunsten en de pronvincie

Daarnaast ontvangt het Posthuis Theater subsidies van het Fonds voor de Podiumkunsten en van de provincie.

Culturele partners (Feanomenaal)

Binnen de gemeente Heerenveen werkt het Posthuis Theater samen met culturele instellingen als Ateliers Majeur, het Heerenveen Museum en Bibliotheken Mar en Fean in Heerenveen. Dit wordt gedaan onder de naam Feanomenaal; een samenwerkingsverband dat samen met andere organisaties een veelzijdig en bruisend aanbod van kunstzinnige, culturele en muzikale activiteiten wil samenstellen voor álle inwoners van de gemeente.

Klik hier voor het cultuurmenu van Ateliers Majeur.

Studio EHP

Op meerdere fronten werken wij samen met Studio EHP. Zo is Studio EHP onder meer betrokken bij de vormgeving van de seizoengids, de kerstmusical Opskør in Herreturv en de familievoorstelling Post voor Sinterklaas.

4 Friese theater

Het Posthuis Theater heeft de handen ineengeslagen met de andere 4 Friese Theaters (Schouwburg De Lawei, Theater Sneek, Schouwburg De Harmonie en Theater De Koornbeurs). Vorig jaar hebben ze dat gedaan met het Festival Overmorgen, dit jaar zal dat gebeuren in de vorm van een gezamenlijke voorstelling: Boys won't be boys.

Komt Het Zien!

Is theater leuk als je een visuele beperking hebt? Jazeker! Bij enkele voorstellingen is een blindentolk van Komt het Zien! aanwezig. Een blindentolk beschrijft exact wat er allemaal op het toneel gebeurt. De tolk doet als het ware live verslag. Kijk voor meer informatie op www.komthetzien.nl

Vier het Leven

Ben je op een leeftijd dat het lastiger of minder leuk wordt om (alleen) naar het theater te gaan? Dan maken wij het samen met stichting Vier het Leven mogelijk om van voorstellingen of concerten onbezorgd te blijven genieten. Elke 3 maanden ontvangen belangstellenden een uitnodiging en een programma met een gevarieerd aanbod aan voorstellingen.  
 
Wat kun je verwachten? 
Je wordt van huis opgehaald door een gastvrouw/heer van Vier het Leven en in het theater verwelkomd met koffie of thee. Samen met anderen geniet je van de voorstelling, in de pauze of na de voorstelling staat er een drankje voor je klaar en jouw gastvrouw/-heer brengt je na afloop weer veilig thuis. Wil je meer informatie? Kijk op www.4hetleven.nl of bel naar: 035 - 524 51 56. 

Podium Terband

De concerten in Podium Terband, in de Terbantster Tsjerke, vallen buiten de programmering van het Posthuis Theater, maar zijn wel meer dan de moeite waard. Het programma van Podium Terband vind je op onze website.
Adres: Pastorielaan 12, Terband

Stiching Literaire Activiteiten Heerenveen

SLAH wil schrijvers een podium geven en zo literatuur levend houden. Daarom worden er regelmatig lezingen gehouden. Dit seizoen zijn er vijf van deze lezingen in het Posthuis Theater. De lezingen vind je op onze website.