Tjitske Reidinga

Portret
za 7 dec 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
za 7 dec
20:15
Kaarten

Solo over de kracht van fantasie en over alles kunnen zijn

Over de voorstelling

Tjitske Reidinga wilde iets liefs, iets grappigs maken. Daarom schreef ze een voorstelling waar ze zelf naartoe zou gaan. En gelukkig gaat ze zelf ook, want als je iets nodig hebt voor je eigen onewomanshow, dan is het wel jezelf. Maar wat is dat eigenlijk, jezelf? Hoe zie je jezelf? Waarom is dat soms zo anders dan hoe anderen je zien? Deze en vele andere vragen zullen worden gesteld in Tjitskes poëtische voorstelling vol droogkomische situaties, ongemakkelijke gedachtespinsels en haar favoriete muziek.

‘Portret’ is een fijne theateravond die je iets geeft: het gevoel dat je niet alleen bent bijvoorbeeld. Of een plek waar je naartoe kunt gaan voor iets leuks, zonder dat het gelijk moeilijk of hartverscheurend is. Een ode aan het theater en aan het kleine leven, een solo over de kracht van fantasie en over alles kunnen zijn.

Uit de recensies

Trouw ****
“Dat realisme maakt Portret echter alleen maar sterker en ontroerender, hier staat een vrouw die leeft waarover ze spreekt.”

NRC ***
“Reidinga is een begaafd tragikomisch actrice.” 

De Volkskrant ***
“De kern van Portret: we spelen voortdurend een andere rol, iedereen ziet een ander portret van je, en probeer dan nog maar eens goed en eerlijk naar jezelf te kijken…” 

Theaterkrant
“En als er na Portret nog meer stappen volgen op dat pad, kunnen we nog veel plezier beleven aan Reidinga in haar nieuwe leven.” 

 

Credits

Concept: Tjitske Reidinga, Martine Bakker en Corien van der Zwaag | spel: Tjitske Reidinga | kostuums: Sofie Marietta Eugene