Dansen in het duister

Mini Theater Friesland
za 4 mei 21:00
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
4 mei
21:00
Kaarten

In het kader van Theater Na De Dam

Over de voorstelling

Heerenveen 1940-1945. In de bij het ziekenhuis speciaal gebouwde barak voor besmettelijke ziekten waakt de jonge zuster Maartje Danse over haar patiënten. Maartje mag als verpleegster op deze afdeling werken, omdat ze immuun lijkt voor besmettelijke ziekten. De Duitse militairen, die een eigen lazaret in de bomvrije kelder van het ziekenhuis hebben, wagen zich beslist niet in de ziekenbarak van zuster Maartje. Ideaal voor een Joods patiëntje als Flipje Kind, of voor de oude Joodse juffrouw Goedekoop om hier te verblijven. 

Intussen krijgt Hielke Wierda, zoon van een bekende garagist en chauffeur van de ziekenwagen, problemen met de Duitsers en wordt hij verbannen naar Berlijn. Dat is hij niet van plan, maar waar kan hij een veilig onderkomen vinden? 

In het grimmige laatste oorlogsjaar wordt het drukker en drukker in het ziekenhuis, ook op de afdeling van kinderarts Bonne Dijkstra. Samen met het verplegend personeel probeert hij er te zijn voor de vele zieke kinderen en zuigelingen, die in de koude winter onder de meest barre omstandigheden uit Limburg zijn geëvacueerd naar Friesland.

 

Credits

Nieuw theaterstuk van Ineke de Vries // Spel: Neline Ravesloot, Marc Wijma, Oege Palma, Frans Bindels, Albertina van der Wal, Henk Roskammer, Jan Feenstra, Tjerk Rusken, Fenna Blaauw, Yasmijn de Vries, Thessa van Limburg, Jessie Roskammer, Marinka Vrancken, Joke Hijlkema, Janet de Vries, Kaj Wijma, Maja Wijma, Marlijne Palma // Productie-assistent: Julian Veenstra // Regie: Ineke de Vries