Afagh Morrowatian

STORM: Charles Pas / Feikes Huis

Person longing for human
Dans in de Lawei
do 3 apr 20:30
Schouwburg de Lawei, Drachten
Kleine Zaal Lawei
do 3 apr
20:30
Kaarten

Deze voorstelling vindt plaats in de Lawei in Drachten; Laweiplein 1, Drachten

OVER DE VOORSTELLING

‘Person Longing for Human’ was in de zomer van 2023 de knaller op het Over het IJ Festival. “Een even fascinerend als ontroerend schouwspel, waarvan iedere wending verrast”, schreef NRC in een vijfsterrenrecensie. Het verlangen naar een allesverzengende eenwording is de motor van deze beeldende dansperformance van Charles Pas. Drie performers jagen op de pompende muziek van Rint Mennes de begeerte in al haar vormen na. Dromend van complete samensmelting en zelfbehoud tegelijk onderzoeken zij de rijkdom van liefde. In een lustige choreografie wordt het lichaam continu bezeten door Eros, waarbij pijn en geluk tegen elkaar aan schuren. Lichamen klappen op elkaar, er wordt geworsteld en gesmeten, maar waarom zou je het gevecht aangaan als je op voorhand weet dat je gebroken achterblijft? “Ongrijpbaar, maar vooral intrigerend (…) Je ziet de felpure lichamelijkheid, met lijven als de bron van actie en bewegingen die elektrisch geladen lijken. Een huiveringwekkende krachttoer.” (NRC *****) 

UIT DE RECENSIES

NRC ★★★★★
“Ongrijpbaar, maar vooral intrigerend is de performance van theatermaker Charles Pas. (…) Het is een even fascinerend als ontroerend schouwspel, waarvan iedere wending verrast. (…) Je ziet de felpure lichamelijkheid die mimespelers eigen kan zijn, met lijven als de bron van actie en bewegingen die elektrisch geladen lijken. Zo botsten de performers in een huiveringwekkende krachttoer steeds weer op elkaar.”  

Theaterkrant
“Een zoetsterk staaltje werk waarmee Charles Pas bedwelmt en intoxiceert.” 

Credits

regie: Charles Pas | dramaturgie: Wessel Padberg | medemakers: Maria Ribas, Stanislas Bruynseels en Melyn Chow | performers: Melyn Chow, Hidde Aans-Verkade en Roshanak Morrowatian | compositie: Rint Mennes | lichtontwerp: Edwin van Steenbergen