Paul Rixta

Ivgi en Greben

Small People
do 30 jan 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
do 30 jan
20:15
Kaarten

Tragikomische, expressieve dansvoorstelling over de strubbelingen des levens

OVER DE VOORSTELLING

Het leven komt in volle vaart op ons af. Wat doen we ermee? Springen we erop, duiken we weg of slaan we op de vlucht?

Small People verbeeldt de strubbelingen die het leven ons voorschotelt. Het brengt de universele uitdagingen in beeld waarmee we als mens worstelen, terwijl we proberen te ontsnappen aan de knopen die het leven soms legt.

Uri Ivgi en Johan Greben, samen met de fantastische groep van acht dansers, brengen een mix van expressieve en visuele dans die doordrenkt is van emoties, zowel tragisch, humoristisch als hoopvol.

Stel je voor: acht dansers bewegen synchroon, als een grote groep die ons allemaal vertegenwoordigt. Plotseling springt één danser eruit met een energieke solo, als een beest dat losbreekt. De choreografie met solo's, duetten en meer, vertelt een menselijk verhaal over samenwerking en individuele vrijheid, verlangen en hoop. Het is als een levendig spel met hoe we onszelf als mensen zien, soms serieus, soms met een knipoog.

Uit de recensies

Leeuwarder Courant ★★★★★
"Small People is een fysieke uitputtingsslag, waar je ademloos naar kijkt."

Credits

choreografie en concept: Uri Ivgi en Johan Greben, i.s.m. de dansers: Daniel Flores Pardo, Ludovico Murgia, Gaetano Tricomi, Sofia Lacava, Anastasia Papasakellariou, Greta Cecconi, Senne Reus en Sara Cordes | dramaturgie: Judith Schoneveld | muziekcompositie: Tom Parkinson | lichtontwerp: Wil Frikken | decor- en kostuumontwerp: Uri Ivgi en Johan Greben