Thijs Meuwese en Daan Colijn

Op 9 oktober zijn de VSCD Cabaretprijzen van het theaterseizoen 2022-2023 uitgereikt tijdens het Cabaretgala in Theater Diligentia, Den Haag. We willen allereerst iedereen feliciteren die een prijs gewonnen heeft.

René van Meurs verdiende de Poelifinario 2023 in de categorie Entertainment met zijn voorstelling "2636". Ook Peter Pannekoek werd bekroond met de Poelifinario 2023, maar in de categorie Engagement voor zijn show "DNA." Beide heren stonden in 2022 op ons podium.

Maar maak je geen zorgen als je denkt dat je deze prijswinnaars hebt gemist, want er zijn nog twee bijzondere duo's die binnenkort bij ons in het theater optreden en eveneens in de prijzen zijn gevallen.

Ten eerste, het bruisende duo n00b, bestaande uit Isabelle Kafando en Laura Bakker, ging naar huis met de Neerlands Hoop 2023.

Uit het juryrapport: “Isabelle Kafando en Laura Bakker kwamen, zagen en overrompelden de theaters en hun publiek met een wervelwind aan sketches. In alle opzichten is nOOb een zeer aan elkaar gewaagd duo dat elkaar volledig aanvult en versterkt; het speelplezier spat er van af. … Door absurditeit en herkenbaarheid met elkaar te vermengen creëert nOOb een nieuwe realiteit.” Mis hun optreden niet op 11 november 2023 bij ons in het theater.

En last but not least, Yentl en de Boer sleepten de Poelifinario 2023 in de categorie Kleinkunst in de wacht met hun voorstelling ‘Modderkruipers’.

Uit het juryrapport: “In Modderkruipers halen Yentl en De Boer het beste in elkaar naar boven en is het duo volkomen op elkaar ingespeeld. We hebben er best even op moeten wachten, want is pas hun eerste volledig nieuwe voorstelling sinds Magie in 2017. Ze kozen ervoor minder te praten en meer te zingen, twee multi-instrumentalisten mee te nemen en uit te pakken met decor en kostuums. Het zorgt voor een zinnenstrelend theaterconcert, waarin het aantal prachtige liedjes zo groot is, dat er nauwelijks een favoriet aan te wijzen valt.” Zij treden op bij ons op 24 april 2024.

Mis deze bekroonde cabaretiers niet en reserveer je tickets voor hun optredens! Het belooft een geweldige avond te worden vol humor, muziek en vermaak.