Cor Pot

Terugblik familiemusical Opskør in Herreturv

Het was een feestelijke tijd in Heerenveen, gevuld met lachen, zang, en dans, dankzij de langverwachte kerstmusical 'Opskør in Herreturv'. De voorstelling, die liep van 20 tot en met 29 december, over Attje, die absoluut niet op voetbal wil en Herre die ervan droomt mascotte te worden.

De kerstmusical, geproduceerd door het creatieve team van Evert Haagsma, zette de traditie van kerstvoorstellingen in Heerenveen voort. Het team, bestaande uit scriptschrijver Peter Sijbenga, zangcoach Dennis Dronkers, danscoach Marion Nagelhout en regisseur Romke Gabe Draaijer, nam het publiek mee naar Snorremark, een land in het Hoge Noorden, met zijn kenmerkende hoge bergen, lage pony's, geurige stokvis en röde pømpeblæden.

De voorstelling begon op 19 december met een speciale try-out voor scholen. De dag erna was de première. Een waar feest, met een bruisende foyer vol gezellige kraampjes en enthousiast publiek. De spanning vooraf was voelbaar, maar zodra het doek opging, werden we meegevoerd naar Snorremark, en na afloop deelden we samen in de vreugde met bubbels en een heerlijke soesjestaart. 

Na de succesvolle uitvoering van 'Opskør in Herreturv', kijken we uit naar de volgende musical. In 2024 vieren we namelijk een tweede lustrum, Voor de tiende keer zal er een kerstmusical voor de hele familie te zien zijn rond de feestdagen. Houd ons en @familiemusicalheerenveen in de gaten voor de laatste informatie over audities, nieuwe voorstellingsinformatie en meer.