Nadat ons nieuwe seizoen op de website komt en de seizoengidsen verspreid worden, kan het voorkomen dat er bepaalde voorstellingen tóch uitvallen, maar in de leukere gevallen kunnen we voorstellingen toevoegen aan ons seizoen. Zo ook dit seizoen weer het geval:

Opskør in Herreturv
27 december 2023 - 14:30 uur

Vanwege overweldigende belangstelling voegen we een extra middagvoorstelling toe op 27 december om 14:30 uur voor de vrolijke kerstmusical 'Opskør in Herreturv'. Na de kerstdrukte biedt deze voorstelling een ontspannen uitje voor het hele gezin. Beleef het verhaal van Snorremark, maak kennis met SC Herreturv FC en duik in de dromen van Herre en Attje.

Amilia - Cirque Acrobatique
06 & 07 januari 2024 - 20:00 & 14:00 uur

Als jij Holland's got Talent 2023 volgt, dan heb je ze al voorbij zien komen: Amilia showteam. Met hun bijzonder jungle-act ontvingen ze de golden buzzer. In 2024 komen ze naar het theater. In de voorstelling is Amilia op bezoek bij haar oma en brengt ze wat oude boeken voor haar naar de zolder, een plek waar ze eigenlijk nog nooit is geweest. Op de geheimzinnige zolder vindt ze een kist met mysterieuze spulletjes die haast tot leven lijken te komen. Vol verbazing valt ze van de ene in de andere belevenis, en neemt ze de toeschouwer mee op een reis door haar fantasie waar de grenzen tussen illusie en werkelijkheid vervagen.

De Emigrant, opnij ferteld
25 januari 2024 - 20:15 uur

Nadat de eerste voorstelling op 1 december zo snel wat uitverkocht, hebben we ervoor gekozen om de succesoptie open te zetten. Deze vindt plaats op 25 januari. Na 10 jaar keert De Emigrant weer terug op het podium. De voorstelling vertelt het verhaal van Sybolt de Haas, een Friese emigrant die ruim vijftig jaar geleden allerijl de oceaan overstak naar Canada. Nieuwsblad Noordoost-Friesland over de voorstelling: "Mocht er ooit een canon worden samengesteld van de beste Friestalige theatervoorstellingen ooit, dan mag De Emigrant zeker niet ontbreken."

Vivre la Musique! - 130 jaar bestaan Alliance Française
10 maart 2024 - 14:30 uur

Speciaal ter gelegenheid van het 130-jarig bestaan van de Alliance Française Friesland treedt Gerard samen met zijn nicht Rosanne Alderliefste op en zij nemen ons mee naar een Frans dorpspleintje waar we met elkaar het Franse chanson vieren. Geniet, zing mee en laat u verrassen door Gerard en Rosanne. Een middag vol bijzondere muzikale ontmoetingen en mooie verhalen. Gerard Alderliefste schrijft zijn publiek deze medicijnen voor: een gitaar, een piano en twee stemmen. En met het motto: muziek is het beste medicijn! 

Kerkhof & Kerkhof - Theatercollege over de overgang
06 april 2024 - 20:15 uur

Manon en Mieke heten allebei Kerkhof, zijn allebei Tukker, allebei gynaecoloog, allebei schrijver en verre familie. En dat is niet het enige. Ze kunnen beiden vurig vertellen over die ene mooie periode in het vrouwenleven. Juist ja: De Overgang. Dus mocht u geplaagd worden door deze vrouwenkwaal, kom kijken en luisteren. Het wordt een informatieve en cabareteske avond. Na afloop bent u wijzer, is uw humeur weer optimaal en zit u boordevol energie om opvliegers en ander ongemak te lijf te gaan.

Open Podium - Georganiseerd door De Kas
19 april 2024 - 20:15 uur

Na een workshop spoken word ontstond het idee om een open podium te organiseren. Een podium bieden aan iedereen die graag zijn talent wil laten zien. Van zang tot dans en van spoken word tot theater, alles kan en mag bij het open podium. De jongeren van De Kas hebben maandenlang met elkaar alles geregeld en op 19 april is het dan zover: het eerste open podium.

De Kas is een ontmoetingsplek voor jongeren waar talent met elkaar gedeeld en gestimuleerd wordt. Gedurende het jaar zullen we meerdere bijeenkomsten organiseren voor geïnteresseerden. Denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijke proeftuin waar verschillende kunstdisciplines met elkaar verbonden worden. Daarnaast zijn er inspirerende workshops, bijvoorbeeld muziek, spoken word, dans en theater.