Daphne Masé - speler Strangely Familiar

"Het hoofdpersonage wil heel graag een andere versie van zichzelf zijn, maar hoe hard hij ook werkt, dat lukt niet. En dat kan soms frustrerend werken. Ik denk dat we allemaal wel die gedachte hebben gehad, dat we de ander zouden willen zijn, of een betere versie van jezelf.

Het is echt heel leuk om met de groep op de vloer te zijn en dingen te ondervinden. Als we beginnen met spelen, dat er kleine dingetjes op z’n plek vallen. Hoe verschillend we ook zijn, met de humor die we hebben, het matcht. We kunnen over het stuk praten, we kunnen over het weekend praten, we kunnen over alles praten. Dat vind ik fijn, het voelt super vertrouwd.

Mijn grootste uitdaging in deze voorstelling is om mijn personage erg te laten spreken, ik wil niet dat ze alleen maar een ‘love interest’ is, maar ik hoop ook nog een tweede laag voor mezelf te vinden. Hoe zij in het stuk is en wie zij als vrouw is. Dat vind ik altijd heel belangrijk, want als je een personage speelt, dan vertegenwoordig je ook een groep.

Ik hoop dat als mensen naar deze voorstelling hebben gekeken, dit klinkt super cliché, maar dat je gewoon blij bent met wie je bent. Be carefull what you wish for. Soms kan je heel makkelijk vergeten dat we eigenlijk allemaal door hetzelfde heen gaan. Je kan denken ‘misschien is het leven nu een beetje stom en saai’, maar alles kan erger."

Erwin Boschmans - speler Strangely Familiar

 “Tijdens dit hele proces voel ik echt dat ik met mijn mime ambacht bezig ben: we zijn heel minuscuul scènes in elkaar aan het zetten. Ook al praten we er ook over, voel ik in m’n lichaam dat het een ambacht is. Dat vind ik fijn om weer eens mee te maken, om met een groep mensen te werken die eigenlijk allemaal dezelfde taal spreken, zonder dat je hoeft uit te leggen ‘hé, waarom spreken we niet?’.

Ik kan me niet persoonlijk identificeren met mijn rol, maar dat vind ik juist grappig. Ik speel de baas van het bedrijf, en ik ben niet altijd even aardig. Het is fijn om uit te zoeken; oké hoe zit dat dan, hoe zit dat fysiek? Hoe krijg je een hoge status? Dat vind ik een interessant onderzoek.
Ik denk dat Strangely Familiar vervreemdend en dynamisch gaat worden. Ik hoop dat mensen gaan zien dat het soms ingewikkeld kan zijn om wel of niet onderdeel te zijn van een bepaalde groep, dat dat een voelbaar element wordt. In hoeverre ga je met de groepsdruk mee en ga je daardoor niet je identiteit verliezen?”