Al meer dan 25.000 bezoekers kochten een kaartje voor het vlijmscherpe relatiedrama Wie is er bang voor Virginia Woolf?. De cast en producent Kobra Theaterproducties ontvingen daarom gisteren in een uitverkocht Spant! in Bussum een Gouden Ticket award van de VVTP (Vereniging Vrije Theater Producenten). De voorstelling ging afgelopen januari in première en werd lovend ontvangen door pers en publiek. In deze wereldberoemde klassieker van Edward Albee staan Sanne Wallis de Vries en Bas Hoeflaak op het toneel als het echtpaar George en Martha en Alex Ploeg en Claire Bender als Nick en Honey. 

“We vinden het geweldig dat op dit moment in de tour al 25.000 bezoekers een kaartje hebben gekocht. Prachtig voor iedereen die betrokken is bij deze productie, waaronder de geweldige cast en het creatieve en technische team, en natuurlijk bijzonder in ons eerste jaar als Kobra Theaterproducties”, aldus producent Majlis Korthals. “We spelen nog tot half mei, dus hopelijk gaan we nog vele bezoekers meer een mooie avond geven.” 

“Het is gelukt om met deze toneelproductie verschillende generaties, jong en oud, toneelpubliek aan te spreken”, aldus regisseur en producent Hanneke Braam. “Daar ben ik heel blij mee.”

Wie is er bang voor Virginia Woolf?, geschreven door Edward Albee, is een van de meest gespeelde toneelteksten wereldwijd. De voorstelling draait om twee koppels, die een met drank doordrenkte nacht beleven vol vlijmscherpe dialogen, gevaarlijke spelletjes en verbale slachtpartijen. De regie is in handen van Hanneke Braam, regisseur van theaterbewerkingen als Bonita Avenue en Turks Fruit. Wie is er bang voor Virginia Woolf? speelt nog tot en met 16 mei in theaters door het hele land.