Belle en het beest (4+)

Theater Terra
za 10 mei 15:00
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
za 10 mei
15:00
Kaarten

Laat je betoveren door een sprookje dat zo oud is als de liefde zelf!

OVER DE VOORSTELLING

Na ‘Rapunzel’, ‘Sneeuwwitje’ en ‘Jungleboek’ presenteert Theater Terra de nieuwe fantasierijke familiemusical ‘Belle en het Beest’. Gebaseerd op het beroemde sprookje ‘La Belle et la Bête’ en bewerkt in de kenmerkende artistieke signatuur van Theater Terra, met poppenspel, inventieve decors en nieuwe muziek.

Belle en het Beest werd in de 18e eeuw geschreven en is sinds die tijd één van de meest gelezen sprookjes en de basis voor vele boeken, films en theatervoorstellingen. Het creatieve team van Terra baseert de nieuwe familiemusical op verschillende versies uit de vele tijdperiodes van dit klassieke sprookje.

Wanneer de vader van een hecht gezin op reis moet om het geluk van de familie veilig te stellen, komt hij terecht in een kasteel. In de tuinen plukt hij een roos voor zijn dochter Belle. Dan verschijnt zijn gastheer: een Beest, die wil dat Belle naar zijn kasteel komt. Ziet Belle op tijd in dat het Beest eigenlijk een prins is, die alleen door ware liefde gered kan worden?

Credits

Spelers
Wesley de Ridder, Anouk Snel en Nikita Willemsen.

Makers
Gebaseerd op het beroemde sprookje ‘La Belle et la Bête | Script & liedteksten: Marc Veerkamp | Muziek: Fons Merkies | Regie: Wesley de Ridder | Poppen-, decor- en