Mark Engelen

Lisa Ostermann

Makkelijk in de omgang
vr 31 jan 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
vr 31 jan
20:15
Kaarten

Dé voorstelling die aardig zijn weer sexy gaat maken

Over de voorstelling

Makkelijk in de omgang. Veel mensen vinden dat ze het zijn. Weinig mensen zijn het. Lisa Ostermann is het! Deze voorstelling zal het definitieve bewijs leveren. Wordt niet makkelijk, verwacht men. Maar wel grappig.  

Lisa Ostermann won in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. Lisa combineert scherpe grappen met bitterzoete liedjes en onverwachte wendingen. ‘Het cabaret heeft er een nieuwe ster bij’ kopte NRC in een vijfsterrenrecensie over haar nieuwe voorstelling. ‘Makkelijk in de omgang’: dé voorstelling die aardig zijn weer sexy gaat maken.  

Genomineerd voor de Poelifinario in de categorie Engagement 

Uit het juryrapport: Met haar tweede programma is Ostermann in een grote sprong uit het hokje ‘aanstormend talent’ gesprongen en houdt ze zich gemakkelijk staande tussen de gevestigde cabaretnamen. Binnen een persoonlijk verhaal over de rol van prestatiedruk en faalangst in haar leven – overweldigend samengevat in de epische, gedanste rap-musical uitputtingsslag ‘Lisa Fucking Ostermann’ – komen alle emoties voorbij. Ze maakt concrete R&B over goede seks en zingt met compassie voor een moeder die haar kind aan de jeugdzorg zal verliezen. Dankzij een inspirerend slot stuurt ze mensen niet mopperend over de staat van de wereld naar huis, maar met een opbeurend sprankje hoop.

 

Uit de recensies

NRC ★★★★★
"In haar tweede programma bevestigt Lisa Ostermann hoe machtig veel talent ze heeft, voor grappen, verhalen en liedjes. Ze is helemaal thuis op het podium. [...]"
Lees hier het hele artikel.

Leeuwarder Courant ★★★★
"Ze laat geen remsporen achter, dendert ruim anderhalf uur door in vlammende explosies van verhalen, waarnemeningen, anekdotes en liedjes."

De Volkskrant ★★★★
"Één grote onderstreping van het feit dat ‘Lisa fucking Ostermann’ in deze voorstelling zowel zacht als hard uit de hoek kan komen, helemaal in haar element is en haar vorm en stem heeft gevonden."

Trouw ★★★★ 
"Comédienne Lisa Ostermann is een natuurtalent."

Theaterkrant 
"Lisa Ostermann is al bij haar tweede programma een complete cabaretière geworden."

Credits

Tekst, muziek en spel: Lisa Ostermann 
Theatertechniek en toetsen: Teije Bartstra 
Technische productie: Jelle van Setten 
Lichtontwerp en toneelbeeld: Jasper Nijholt 
Assistent lichtontwerp: Willem van der Maarel 
Impresariaat: Bunker Theaterzaken
Eindregie: Margôt Ros 
Adviezen: Jurrian van Dongen, Emma Linssen, Koos Terpstra