KinderTheaterWeek

Van 23 t/m 30 oktober 2024 openen theaters in Nederland hun deuren voor de tweede editie van de Nationale KinderTheaterWeek. Waar in deze week vaak al kinder- en jeugdvoorstellingen staan geprogrammeerd, staat dit keer het gehele theater in het teken van kinderen. Om te laten zien hoe leuk theater is!

Circusgezelschap Boost Producties

Ook het Posthuis Theater heeft dit jaar weer een leuk, divers programma opgesteld. Te beginnen een gratis meet & greet na de voorstelling van Circusgezelschap Boost Producties. Voor deze meet & greet heb je geen extra ticket nodig.

Over de voorstelling: Op verzoek van velen is de surrealistische circusvoorstelling vol poëzie, slapstick en absurdisme terug in de theaters. ‘Man met Hoed’ is een verbeelding van ‘jezelf tegen het lijf lopen’.

 

Circus Santelli

Een dag later staat Circus Santelli in het theater met de voorstelling 'Cirque Dynamique'. Voorafgaand, in de pauze en na de voorstelling is er een gratis circus workshop in de Jachtweide. Voor de workshop heb je geen extra kaarten nodig.

Over de voorstelling: Een veelzijdige circusshow met koorddansers, steltlopers en acrobaten, die je meenemen naar een wereld vol verwondering. Laat je verrassen door hun indrukwekkende skills in de lucht, op de grond en alles daar tussenin. Humor, fantasie en magie, maken deze show een complete beleving voor jong en oud.

 

LaBú Teatre

En we sluiten de Nationale KinderTheaterWeek af met de voorstelling Alma (2+) van LaBú teatre. Voorafgaand aan de voorstelling is er een gratis workshop. "De mentale vaardigheden die we leren door te spelen, helpen ons later creatief te denken. LaBú zorgt voor een plek waar kinderen kunnen spelen en experimenteren. Hierdoor maken ze nieuwe hersenverbindingen aan, wat goed is voor hun creativiteit." Let op! Er is maximaal plek voor 15 kinderen, alleen de kinderen hebben een ticket nodig.

Over de voorstelling: ‘Alma’ is een voorstelling voor de allerkleinsten over tijd die voorbij vliegt, op en grappige én een poëtische manier.

Man met hoed (8+)

Circusgezelschap Boost Producties

vr 25 okt

Circus Santelli

Cirque Dynamique

za 26 okt

Alma (2+)

LaBú Teatre

di 29 okt