Over Romano Pereira

De Braziliaanse Ropecco neemt je mee op reis naar de Zuid-Amerikaanse ritmes van Pop Samba, Bossa- Nova en Reggae in combinatie met traditionele muziek. Ropecco, oftewel Romano Pereira Corrêa is geboren in het dorp Monte Dourado in het Amazonegebied. Opgegroeid in een arm, maar warm gezin. In een palen huis boven het water van de rivier Jari. Beter bekend bij de inheemse bevolking als “Rio da Castanha”. Eén van zijn singles “Criança da Amazônia” (“Kind van de Amazone”) gaat over de herinneringen van zijn idylische jeugd. Opgroeiend met drie broers, spelend in de natuur, zingend door het oerwoud en zwemmend in de rivier. Al deze invloeden zijn terug te horen in de muziek die hij maakt. Verder haalt hij zijn inspiratie uit de muziek van zijn idolen “Seu Jorge” en “Djavan”. 

Over Amarens de Boer

Amarens is liedjesschrijfster, zangeres en muziek docent. Ze is geboren in Groningen, opgegroeid in Zeeland en Friesland en heeft gestudeerd aan het conservatorium in Maastricht. Haar muziek heeft net als haar roots veel verschillende invloeden: kleinkunst, jazz en popmuziek. De teksten bevatten vaak een woordgrap of twee en omvatten allerlei thema’s. In de zomer van 2020 heeft ze de kleine prijs van Friesland Singer-songwriters gewonnen met het liedje #wemogenweer. Haar nieuwste EP is in het voorjaar van 2021 gereleasd en heet ‘De keuze is Reuze’. Deze is onder andere te beluisteren op spotify en YouTube.

Over Anne de Jong

Mijn naam is Anne de Jong. 20 jaar oud en woonachtig in Heerenveen. Ik speel gitaar vanaf mijn elfde. Later ben ik ook gaan zingen en mondharmonicaspelen. Gitarist van de Fryske Tongercoreband Jitiizer. Hiermee spelen we op mooie festivals in Fryslan!  Hiernaast ben ik ook actief als een soort van troubadour. Een kroegbaas in Poppenwier omschreef deze stijl als 'Country- outlaw- classic- blues-rock. Dit vond ik een mooie benaming dus deze ben ik ook gaan gebruiken!