Afgelopen weekend waren Sinterklaas en zijn Pieten te vinden in het Posthuis Theater tijdens het langverwachte Sinterklaasweekend. Beide dagen begonnen met een prikkelarm moment van 11:00 tot 12:00 uur. Geen luide muziek of knipperend licht, maar een rustige sfeer. "Het was hartverwarmend om te zien hoe iedereen op deze manier de krans kreeg om te genieten en met ons op de foto te gaan," aldus Sinterklaas, die blij was met deze inclusieve aanpak.

Om 12:00 uur opende het theater haar deuren voor alle bezoekers. DJpiet zette de muziek aan voor de Pietendisco, Tekenpiet snelde naar de knutseltafel en Sinterklaas nam zijn plek in voor een stroom van ontmoetingen en verhalen. “Het was fantastisch om te zien hoeveel plezier de kinderen hadden. Dat maakt dit weekend voor ons echt bijzonder,” vertelt Danspiet met een glimlach.

Naast de feestelijkheden in het theater waren er drie voorstellingen per dag, ruim 2300 mensen hebben dat weekend de voorstelling beleefd. Natuurlijk kwam scanpiet dan even om de hoek kijken om de medewerkers van het theater te ondersteunen bij het scannen van alle kaarten. De vrolijke, muzikale familievoorstellingen zaten bijna tot de nok toe vol. In 'Post voor Sinterklaas' raakte Postpiet een belangrijke brief kwijt, maar gelukkig vonden ze die weer terug. De aanwezigheid van Sinterklaas bij elke voorstelling maakte het extra speciaal voor alle kinderen.

Het was een gezellig weekend waarin Sinterklaas en zijn Pieten iedereen ontmoet hebben en werden verrast door zoveel hartelijke brieven en prachtige tekeningen. Ze kijken nu vol verwachting uit naar de komende dagen, waarin ze zich voorbereiden op 5 december. De laatste cadeautjes moeten nog gecheckt en ingepakt worden en natuurlijk moet het paard van Sinterklaas in top conditie zijn voor de grote dag.