De zomer moet nog beginnen, maar de vijf grotere theaters in Fryslân zijn al klaar voor het nieuwe seizoen. Vanaf september bieden ze weer verschillende voorstellingen. Naar welke voorstellingen ziet het theaterpersoneel zelf uit?

Fenna fan it Posthuis Theater

Fenna van Seijen is regelmatig in het Posthuis in Heerenveen te vinden, maar dan niet bij de voorstellingen. "Ik ben begonnen als grafisch vormgever-stagiaire en heb de seizoengids 2020/2021 mogen vormgeven. Daarna ben ik lekker blijven plakken in het horecateam."

En dus draait ze bardiensten, zorgt ze voor lunchen en avondeten, maakt ze schoon en helpt ze bij andere voorbereidingen. "Ik vind het erg fijn dat het flexibel werk is, gemakkelijk te combineren met mijn andere baan."

Maar zit ze ook wel eens in de zaal? "Ik ga zelf niet heel vaak naar een voorstelling toe. Maar als ik ga, ga ik het liefst naar cabaret, lekker een avondje lachen."

Mogelijk gaat ze daarom weer naar de cabaretestafette. "Hier ben ik vorig jaar ook geweest en hier ontdek je allerlei nieuwe cabarettalenten." Bij de voorstelling van cabaretier Réne van Meurs zit ze zeker in de zaal. "Ik heb al kaarten gereserveerd."

Ben jij benieuwd naar de tips van de andere Friese theaters? Lees dan hier het hele artikel. 

Cabarestafette

Editie 2024/2025

do 7 nov 20:15

René van Meurs

Noodzakelijk kwaad (Try-out)

di 10 dec 20:15