Coronaregels in het theater per 25 september 2021

Wees welkom, met de Corona App

De gehele sector podiumkunsten wil zich - na anderhalf jaar beperkende maatregelen - weer kunnen laten zien aan het publiek. Als beperkingen zoals de anderhalve meter blijven bestaan is het voor artiesten en ook voor de theaters echter ondoenlijk om theatervoorstellingen te spelen en te tonen. Theater is met andere woorden pas echt mooier dan ooit als ook de artiesten weer kunnen optreden voor een goed gevulde zaal. Daarbij wil ook het publiek graag weer samen van theater genieten, zonder voortdurend rekening te moeten houden met de anderhalve meter afstand tussen elkaar.

En dat kán ook weer, mits wij met elkaar – het theater, de artiesten en het publiek – er voor zorgen dat een avondje of middagje theater ook veilig blijft. SInds 25 september 2021 kunnen wij weer meer mensen veilig toelaten in het Posthuis Theater en kunnen we terug naar een theaterbeleving zoals we het graag met elkaar willen. Voorwaarde is dan wel dat we alléén bezoekers – dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar - toelaten die via de Corona App kunnen aantonen, dat ze ofwel gevaccineerd zijn, ofwel over een negatieve coronatest beschikken, ofwel dat ze hersteld zijn van corona. Vanaf 20 september controleert het Posthuis Theater hierop

Corona toegangsbewijs 
Iedereen van 13 jaar en ouder heeft een coronatoegangsbewijs nodig voor een bezoek aan onze voorstellingen. Dit coronatoegangsbewijs moet een QR-code van CoronaCheck.nl zijn (een bewijs in een andere vorm is niet geldig). Deze app kun je downloaden met je smartphone. Je kunt jouw QR-code ook op papier ontvangen via de website coronacheck.nl. Op coronacheck.nl vind je alle informatie over de app of over een papieren bewijs.

Je ontvangt een coronatoegangsbewijs als je:
• een vaccinatiebewijs hebt.
• een bewijs hebt dat je recent (minder dan zes maanden geleden) hersteld bent van corona.
• een negatieve testuitslag hebt (niet ouder dan 24 uur voor aanvang van de voorstelling).
Alle bewijzen dienen te worden getoond in combinatie met je ID kaart.

Zonder QR-code van de CoronaCheck kunnen we je helaas geen toegang geven tot het Posthuis Theater. Met andere woorden: als je niet kunt aantonen dat je ofwel gevaccineerd bent, ofwel hersteld van corona, ofwel je kunt geen negatieve coronatest overhandigen, kan het Posthuis Theater je niet toelaten.

Verder gelden binnen het theater de gebruikelijke coronamaatregelen, zoals handen desinfecteren, regelmatig handen wassen en elkaar de ruimte geven. Heb je corona gerelateerde klachten? Twijfel niet en laat je testen. Ga niet ondanks deze klachten toch naar het theater. Bel met onze  kassa voor een regeling.

Bij binnenkomst staat er een medewerker klaar die je ticket en CoronaCheck QR-code scant en je ID-bewijs controleert. We ontvangen je graag vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling. Houd je ticket, je corona app en je ID kaart gereed, zodat er geen onnodige wachttijden ontstaan.

Wij heten je graag van harte welkom en wensen je alvast een prettige voorstelling.

NOTA BENE
Het Posthuis Theater houdt zich aan de actuele richtlijnen van het RIVM. Mocht daartoe aanleiding zijn, dan worden regels aangepast.