In februari trakteren we op een reeks premières die het benoemen waard zijn. We starten met een première, inclusief een gratis inleiding. Hun muziek was onlangs te horen in de nieuwe film genaamd 'Napoleon'. Een week later komt er een nieuw concept aanbod: prikkelarm theater. En we eindigen met Mini Theater Friesland die een tragikomedia over euthanasie spelen. 

The Fairy Queen | BarokOpera Amsterdam 
9 februari - 20:15 uur

Opera saai en oubollig? Niet bij Barokopera Amsterdam. Met toegankelijke voorstellingen weet het gezelschap steeds meer operaliefhebbers aan zich te binden. Ter viering van het vijftienjarig huwelijk van de vorsten componeert hij in 1692 de (semi)-opera ‘The Fairy Queen’, waarin de liefde wordt bezongen. Het libretto is geïnspireerd op ‘A Midsummernight’s Dream’ van Shakespeare. Vooraf aan de voorstelling, om 19:15 uur, is er een gratis inleiding.

Allinnich Anna | Nynke Heeg, Wybo Smids e.a.
16 februari - 20:15 uur

Wat als je leven in één klap verandert, de stilte om je heen te luid is en je niet weet hoe het verder moet? In deze muzikale, tragikomische, Friestalige theatervoorstelling wordt het verhaal van Anna verteld. Ze verzorgt met een ijzersterk lijf en een hart vol liefde voor de zieke dieren in haar dierenopvang. Als ze een herseninfarct krijgt is ze plotseling tot niets meer in staat.

Deze voorstelling is ook toegankelijk voor bezoekers die niet goed tegen prikkels kunnen. Wij bieden namelijk 8 prikkelarme kaarten aan. Vooraf wordt je begeleidt naar een prikkelarme ruimte, tijdens de voorstelling zit je aan de zijkant en kun je altijd terug naar de prikkelarme ruimte. In deze ruimte zullen tevens vrijwilligers van de hersenstichting aanwezig zijn. Neem voor de prikkelarme kaarten direct contact op met de receptie via: 0513-619494

De Goede Dood | Mini Theater
24 februari - 20:15 uur

Amateurtoneelvoorziening Mini Theater Friesland uit Heerenveen speelt met ‘De Goede Dood’ een tragikomedie van Wannie de Wijn, over euthanasie. De terminaal zieke Bernhard heeft gekozen voor een vrijwillig levenseinde. "Ik heb niks te maken met de dood. De dood is van jullie, het sterven is van mij", zegt hij. Nog eenmaal, de avond voor zijn dood, komt de familie van Bernhard samen. Nog eenmaal herinneringen ophalen.  Deze voorstelling is maar 2 keer te bekijken. De eerste voorstelling speelt in Heerenveen en de tweede in Groningen.