Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender
di 23 apr 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
23 apr
20:15
Kaarten

Vlijmscherpe dialogen, verbale slachtpartijen, zwartgallige humor en aangrijpend drama

Over de voorstelling

Edward Albees toneelklassieker ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf?’ staat hoog op het lijstje van de ultieme relatiedrama’s en meest gespeelde toneelteksten wereldwijd. De reden is simpel: de verbale strijd tussen het echtpaar Martha en George is weergaloos, de onderhuidse spanning continu voelbaar en de onderliggende pijn aangrijpend. De legendarische verfilming met Elizabeth Taylor en Richard Burton was voor velen het summum.

De vlijmscherpe dialogen, gevaarlijke spelletjes en verbale slachtpartijen zijn een kolfje naar de hand van Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender. Als geen ander weet dit viertal vileine humor met zwartgallig drama te combineren en elkaar in dit meesterwerk tot het uiterste te drijven.

Na een feestje op de universiteitscampus nodigen hoofddocent geschiedenis George en zijn vrouw Martha het pasgetrouwde stel Nick en Honey uit voor een laatste drankje bij hen thuis. Wat volgt is een virtuoos slagveld, dat de idealen en dromen van het jonge, hoopvolle koppel zwaar op de proef stelt. 

In het nieuws

NU.nl
Op 30 oktober verscheen er een artikel over de tournee. Bekijk hier het artikel.

Credits

Tekst: Edward Albee | regie: Hanneke Braam | spel: Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender