Jona Harnischmacher

EXIT (8+)

Circumstances | Piet van Dycke
vr 22 mrt 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
22 mrt
20:15
Kaarten


Over de voorstelling

Circumstances maakt onder de artistieke leiding van de Vlaamse choreograaf en performer Piet Van Dycke woordeloze circus- en dansvoorstellingen voor jong en oud. ‘EXIT’ gaat over de altijd voortbewegende mens. Maar wat als je steeds onderweg bent en nergens thuis kunt komen? In een grote, indrukwekkende installatie bewegen vier performers in en door de ruimte. Ze lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Van Dycke nodigde vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline en komt zo tot “een opwindend uur fysieke krachtpatserij” (NRC ****).

Uit de recensies

de Volkskrant ****
“Speelse en geraffineerde combinatie van acrobatiek, dans, slapstick en evenwichtskunst.”

Dagblad van het Noorden
“De adembenemende voorstelling blaast je omver.”

NRC ****
“Een opwindend uur fysieke krachtpatserij.”

Theaterkrant
“Het tempo blijft hoog, het ritme blijft strak, doordat ze geen bewegingspatronen uitmelken, maar er net frisse variaties in aanbrengen, en dat met geinige flair en flegmatiek.”

De Standaard ****
“Het stuk bouwt slim op naar een adembenemende apotheose. (…) De performers hijsen zich de lucht in, glijden van de muur en zoeken met z’n vieren een balans die ze uiteindelijk ook vinden. Indrukwekkend.”

Credits

Concept en choreografie: Piet Van Dycke | performers: Christopher McAuley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner en William Blenkin | muziek: Bastiaan van Vuuren/Bastian Benjamin | dramaturgie: Marie Peeters | lichtontwerp: Edwin van Steenbergen | techniek: Casper van Overschee | installatie: Arjan Kruidhof en Arjen Schoneveld