Bullet-Ray van Olphen

Anneke van Giersbergen

Heavy Strings
wo 21 feb 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
21 feb
20:15
Kaarten

Een van de veelzijdigste stemmen van Nederland

Over de voorstelling

Anneke van Giersbergen is een muzikale kameleon, die moeiteloos schakelt tussen samenwerkingen met artiesten als de IJslandse folkgroep Árstíðir en BLØF. In haar vorige programma stond de muziek van Kate Bush centraal. Trouw was lyrisch: “Ze zingt soms mooier dan Kate Bush zelf.”

Deze keer gaat ze naar een geheel andere hoek van het muzikale spectrum, de metal. Ter ere van het 40-jarig bestaan van Metallica vroeg talkshow M of Anneke ‘Nothing Else Matters’ met strijkkwartet wilde zingen. Arrangeur Ruud Peeters maakte een prachtige bewerking en het idee voor een nieuwe samenwerking was geboren. De anthems van Iron Maiden, de melodieuze rock van Foreigner, de hits van Guns N’ Roses, de klassiekers van Black Sabbath en natuurlijk nummers van haar persoonlijke helden van Mastodon: ze komen allemaal voorbij in prachtige semi-klassieke bewerkingen.

Mark Uyl

Uit de recensies

Trouw **** over ‘Anneke van Giersbergen zingt Kate Bush’
“Het beste van twee werelden. Lekker naar de songs van Kate Bush luisteren, maar ook verrast worden door de twist die de Brabantse aanbracht. Anneke van Giersbergen zingt soms mooier dan Kate Bush zelf.”

Credits

Zang: Anneke van Giersbergen | piano: Ruud Peeters | viool: Joanna Czaj en Ewelina Peeters | altviool: Paloma Ortas | cello: Stanislav Degtyarev