Oxygen | Jennifer Romen

Reprise: Delusion
wo 28 feb 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
28 feb
20:15
Kaarten


Over de voorstelling

Jennifer Romen (Maastricht, 1996) is een jonge, ambitieuze choreograaf die met haar gezelschap Oxygen indruk maakt met visueel werk vol strakke choreografieën en beeldende illusies. Ze werd drievoudig Europees Kampioen, drievoudig Wereldkampioen en ze won de World Dance Sport Games in Taiwan en The World of Dance Championship in Los Angeles. In 2020 won ze de Inspiratieprijs 2020 van het Prins Bernard Cultuurfonds.

Met haar eerste eigen, avondvullende voorstelling Delusion bestormde ze de grote zalen in 2023. Delusion is een visueel hoogstandje bestaande uit drie delen dat het publiek door het gebruik van illusies constant op het verkeerde been zet en het publiek meeneemt in een reis van een adolescent die volwassen wordt. Een verbluffende, ontroerende en tot in de puntjes uitgevoerde coming-of-age voorstelling die een breed publiek raakt. Vanwege het ongekende succes van de eerste tour keert Delusion nog een keer terug in de theaters. Na eerder 52 shows met lovende reacties gespeeld te hebben, is Delusion dit seizoen nog 15 keer te zien in de Nederlandse theaters. Mis deze allerlaatste kans met wat extra verassingen dus niet!

Vanwege privéomstandigheden van de choreografe Jennifer Romen wordt de première van de nieuwe voorstelling verschoven naar voorjaar 2025.

Uit de recensies 

Juryrapport Inspiratieprijs Prins Bernard Cultuurfonds
“Haar oog voor choreografie en het overbrengen van haar ideeën op jonge dansers is van ongekend hoog niveau en inspirerend voor eenieder die met haar werkt of van haar werk geniet. Creativiteit en innovatie zijn leidend in haar maakproces.”

 

Credits

Choreografie, creative direction en regie: Jennifer Romen | assistent-choreograaf: Jody Geijsendorpher | muziek: Subp Yao