Yentl en de Boer

Modderkruipers
wo 24 apr 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
24 apr
20:15
Kaarten

Grappige en ontroerende liedjes over heldenmoed en vluchtdrang

Over de voorstelling

Je hebt vissen die zich bij het eerste teken van gevaar diep in de modder verstoppen. Wordt er gevochten? Weg is de modderkruiper. Ingewikkelde gesprekken? Verdwenen is de vette aal. Wordt er gevraagd naar politieke overtuigingen? Dan klinken al snel de zuurstofbelletjes door de dikke derrie.

Yentl en de Boer waren tussen alle lockdowns in het theater te vinden met de veelgeprezen voorstelling ‘De Kampvuursessies’, waarmee ze hun tweede Annie M.G. Schmidtprijs wonnen en zich definitief in de kopgroep van het muzikale cabaret hebben genesteld. In 2021 maakte het duo een uitstapje naar de televisie met de vierdelige muzikale comedyserie ‘Yentl en de Boer de Serie’. Komend seizoen keren ze samen met hun muzikanten terug met ‘Modderkruipers’, een nieuwe voorstelling vol grappige en ontroerende liedjes, over het comfort van de warme blubber, terwijl de grimmige wereld juist om helden roept.

Winnaar Poelifinario 2023 in de categorie Kleinkunst

Op 9 oktober zijn de VSCD cabaretprijzen van het theaterseizoen 2022-2023 uitgereikt. Yentl en de Boer kwamen als winnaars uit de bus voor de Poelifinario 2023 in de categorie Kleinkunst.
Uit het juryrapport: “In Modderkruipers halen Yentl en De Boer het beste in elkaar naar boven en is het duo volkomen op elkaar ingespeeld. We hebben er best even op moeten wachten, want is pas hun eerste volledig nieuwe voorstelling sinds Magie in 2017. Ze kozen ervoor minder te praten en meer te zingen, twee multi-instrumentalisten mee te nemen en uit te pakken met decor en kostuums. Het zorgt voor een zinnenstrelend theaterconcert, waarin het aantal prachtige liedjes zo groot is, dat er nauwelijks een favoriet aan te wijzen valt.”

Uit de recensies

Dagblad van het Noorden ****
'Modderkruipers' van Yentl en De Boer: muzikaal gezien van de bovenste plank, met vaak prachtige, poëtische of speelse teksten.

Credits

Tekst en spel: Yentl Schieman en Christine de Boer | regie: Stephanie Louwrier | muzikanten: David Gram en Charly Zastrau | licht- en decorontwerp: Jantje Geldof | kostuumontwerp: Esmee Thomassen | techniek: Zico Out & Ralph Timmermans