Merlijn Doomernik en Marcel van den Broek

Eric Vloeimans

Blow The Wind Easterly
wo 17 apr 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
17 apr
20:15
Kaarten

Muzikale ontdekkingsreis naar verre einders met onverwachte vergezichten

Over de voorstelling

De internationaal bewonderde klarinettist Kinan Azmeh uit Damascus en toptrompettist Eric Vloeimans hadden tien jaar geleden hun eerste, bijzondere samenwerking en sindsdien zijn de mannen onafscheidelijk. Vloeimans was allang gefascineerd door oosterse klanken en de muzikale klik was zo sterk dat het voelde alsof ze al eeuwen samenspeelden. Het resultaat was het betoverende ‘Levanter’, bijgestaan door pianist Jeroen van Vliet. 

Een nieuwe samenwerking kon niet uitblijven en de Brothers in music keren nu terug met ‘Blow the Wind Easterly’, een gloednieuwe voorstelling waarin hun verschillende muzikale werelden weer zullen versmelten tot één. De mannen nemen ons mee op een muzikale ontdekkingsreis naar verre einders, met onverwachte vergezichten en de eindeloze, allesomarmende zee.

Edison voor het album Wild Port of Europe

Muzikant Eric Vloeimans heeft met zijn album 'Wild Port of Europe' een Edison gewonnen. De trompettist won in de categorie jazzism de publieksprijs. Eric is dolblij met de muziekprijs en bedankt op zijn site iedereen die op hem gestemd heeft.

 

Uit de recensies

Trouw **** over concert ‘Levanter’
“Muziek als een warme, sterke wind. (…) Alsof het uit één mond wordt gezegd, zo versmelt Eric Vloeimans’ trompet soms met de klarinet van Kinan Azmeh. (…) ‘Levanter’ is een van Vloeimans’ indrukwekkendste projecten.”

de Volkskrant **** over het album ‘Levanter’ (2018)
“Fraai album. (…) De combinatie van de klassiek geschoolde, beheerste Azmeh en de meer zoekende Vloeimans levert kleurrijke muziek op, knap bij elkaar gehouden door Van Vliet.”

Credits

Klarinet: Kinan Azmeh | trompet: Eric Vloeimans | piano: Jeroen van Vliet