Vincent van Woerkom

Merijn Scholten

Team Solo
do 29 feb 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
29 feb
20:15
Kaarten

“Schitterend gemaakte, snelle en erg grappige voorstelling.” (de Volkskrant *****)

Over de voorstelling

In ‘TEAM SOLO’ gaan Merijn en zijn alter-ego’s terug naar de basis: alleen, omdat we dat nou eenmaal zijn. Muzikaal, snel en heel erg grappig. Comedy met een ontembare liefde voor de medemens. Scholten vergaarde een grote schare liefhebbers met zijn online sketches. Micha Wertheim noemde hem ‘De grappigste man op Instagram’ en er werd reikhalzend uitgekeken naar deze eerste theatershow. Die stelde niet teleur. Mis het dus niet.

Selectie De Cabaret Collectie & Poelifinario

De nieuwe Cabaret Commissie selecteerde de meest in het oog springende cabaret- en kleinkunstvoorstellingen van het afgelopen seizoen. Hiermee wil Het Nederlands Theater Festival ‘de aandacht vestigen op cabaret als theaterdiscipline en de ontwikkeling laten zien van het cabaret op dit moment’. Uit het juryrapport: ‘In Team Solo brengt hij verschillende types uit zijn Instagram-comedy op het toneel, maar gebruikt hij het podium ook voor een intelligente reflectie op de beperkingen van het technologisch kapitalisme. In zijn solodebuut is meer ruimte voor het persoonlijke dan in zijn voormalige duoschap bij De Partizanen en dat geeft zijn voorstelling een prettig soort authenticiteit.’

Ook is Merijn Scholten genomineerd voor de Poelifinario in de categorie Engagement. Uit het juryrapport: Eindelijk: het -vanwege Instagramsucces- langverwachte soloprogramma van Merijn Scholten was daar. Hilarisch, muzikaal en energiek vliegen de karakters de toeschouwer om de oren. Maar ‘Team Solo’ is veel meer dan een slim sketchprogramma. Hij maakt op geraffineerde wijze het onvermogen van de mens voelbaar, hoe zich te verhouden tot zijn eigen gecreëerde technologie en ontwikkeling. De reflectie van Scholten op de wereld van nu kent ook een ongelofelijk hoge grapdichtheid. En dat maakt ‘Team Solo’ onweerstaanbaar voor een zeer groot publiek.

Uit de recensies

de Volkskrant *****
“Een schitterend gemaakte, snelle en erg grappige voorstelling. (…) Het is een zegen dat we Merijn Scholtens geweldige comedy nu live in het theater kunnen beleven.”

Telegraaf **** ½
“Merijn Scholten heeft een theatervorm gevonden die hem alle vrijheid geeft om zijn komische talent volledig uit te buiten, maar tegelijkertijd ook iets van de wereld waarin we leven te vinden.”

Leeuwarder Courant ****
"Hij is de bedrijver van klaterend opgemaakt entertainment. (...) Daarnaast zit zijn kracht in de voerdonderde flair van zijn personages in de gloedvolle stemmen van kakfiguren en accenten uit diverse regio's."

NRC ***
"Team Solo begint met een mooie overgang van zijn Instagram-succes naar zaal vol publiek. Daarna volgen uitvergrote karakterpersiflages met heerlijke stemmen en accenten zoals we die van hem gewend zijn: een citymarketeer van Kaboel, een overwerkte zorgmedewerker die flitsbezorger werd, een geërgerde Nederlandse campingrecreant in Normandië in 1944, een man met een aan het fetisjistische grenzende passie voor drijvende horeca c.q. pannenkoekenboten, om er maar een paar te noemen."

Theaterkrant 
“Fenomenaal leuke voorstelling. (…) De zaal ligt aan zijn voeten, vaak hikkend van het lachen (…) Achter elke grap schuilt een diepe gedachte.”

Credits

Tekst, spel en muziek: Merijn Scholten | creatieve adviezen: Micha Wertheim | video: Willem van der Maarel | lichtontwerp en podiumbeeld: Jasper Nijholt | techniek: Jelle van Setten