Corné van der Stelt

Joost Spijkers

Spijkerpaleis
do 1 feb 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
1 feb
20:15
Kaarten

In het doolhof van spiegels ziet Joost zijn geliefden, ouders, kinderen, vriend en vijand ziet en daarmee: zichzelf

Over de voorstelling

Dit seizoen tourt Joost Spijkers met zijn band door het land met de nieuwe show: SPIJKERPALEIS. Een man verdwaalt in het SPIJKERPALEIS tussen alle spiegels. In het doolhof van spiegels ziet Joost zijn geliefden, ouders, kinderen, vriend en vijand ziet en daarmee: zichzelf. De mens bestaat immers bij de gratie van de mensen die hem omringen. ‘Ik ben door jou’. Daarom is eenzaamheid zo’n genadeloos gif. Omdat Joost zich realiseerde dat zijn leven na iedere ontmoeting anders was dan ervoor, verdienen ze allemaal een lied. Deze show is een caleidoscopische collage van warmbloedige monumentjes voor hen. Is deze man een gek die zijn eigen wereld creëert en zijn familie en vrienden in spiegels ziet, of is hij juist een genie die het antigif in handen heeft?

 

Uit de recensies

NRC ****
"Met dit oog voor hoe bitterzoet het leven kan zijn, vangt Spijkers mooi de tragiek en schoonheid van het leven in één klap. Dood en verdriet horen bij het leven, maar laat vreugde er in godsnaam ook bij horen, zo demonstreert Spijkers in deze voorstelling."

Scènes ****
"samen met tekstschrijver Peer Wittenbols maakt hij nu voor de vierde keer een voorstelling met poëtische, grappige en melancholische nummers en snijdt daarbij soms op nonchalante en quasi-humoristische wijze de meest serieuze onderwerpen aan zoals Alida met haar eetstoornis."

Leeuwader Courant
"[...] Toch was het mandje vol verwachtingen geen struikelblok bij het maken van zijn voorstelling Spijkerpaleis, waarmee hij samen met zijn band op het podium staat. Sterker nog: de invalshoeken stroomden hem tegemoet."

DvhN
"Innemende persoonlijkiehied... Spannend, boeiend en opwindend."

 

Credits

Producent: Stichting de Werelddansfabriek, Met o.a.: Joost Spijkers, Arend Niks, Andreas Suntrop, Stan Mitrovic, Regie en beeld: Titus Tiel Groenestege, Tekst: Peer Wittenbols, Joost Spijkers, Muziek o.a.: Joost Spijkers, Stan Mitrovic, Arend Niks en Andreas Suntrop