Roger Cremers

André Manuel

De zieke geest
wo 31 jan 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
31 jan
20:15
Kaarten

“Anderhalf uur heerlijk genieten, grinniken, schateren en besmuikt lachen.” (Theaterkrant)

Over de voorstelling

De mens, het blijft een raadselachtig wezen. Want waarom kiest de één voor een carrière als pornoacteur terwijl de ander niet verder komt dan een keertje voorzichtig masturberen bij de nieuwste Wehkamp-gids? En hoe wordt de ene mens oorlogsmisdadiger en de ander een vredesengel? Wat is het verschil tussen een clown en een president? Bestaat er goed zonder kwaad? Is zwart mogelijk zonder wit? En wat doen we met al het grijs? Manuel zoekt de antwoorden in het eerste deel van een nu al legendarisch drieluik, ‘De Zieke Geest’, zijn achttiende programma alweer. 

Uit de recensies 

Leeuwarder Courant ****
“Hij zet er geen klemtonen op. Barmhartig? Niet bepaald. "We doen maar wat", is de felle kreet die Manuel als pakkend bindmiddel hanteert via een mix van cynisme en ironie."

NRC ****
“Tere zielen hebben bij Manuel niks te zoeken. Hij stampt graag op tenen en trakteert de bezoekers daarbij uitdagend op een triomfantelijke blik en een sardonische grijns. Tegelijk voel je de ironische onderlaag als hij zich portretteert als de strijder voor het vrije woord.”

de Volkskrant ***
"Literatuur noemt hij het antwoord op religie, schoonheid het antwoord op lelijkheid. Of zou kabaal maken soms ook helpen? Als André Manuel tot besluit nog eens zijn gitaar pakt voor een ode aan Henny Vrienten is zijn punt mooi gemaakt."

Theaterkrant 
“André Manuel oogt fris, fruitig en energieker dan ooit. (…) Met die zieke geest is het anderhalf uur heerlijk genieten, grinniken, schateren en besmuikt lachen."