Paul Sixta

Ivgi & Greben

Landscape with figure
do 18 jan 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
18 jan
20:15
Kaarten

Een expressieve dansvoorstelling over de mens in verbinding met de natuur

Over de voorstelling

Mens en natuur zijn onlosmakelijk en onvermijdelijk met elkaar verbonden. Het driedelige ‘Landscape with figure’ van Ivgi&Greben laat de rol van de mens in dit samenspel zien. Acht dansers uit heel Europa gaan op pompende, industriële klanken de confrontatie aan en tonen de mens die vormt en creëert, die vecht en zich schikt. Vervolgens zien we in een heel ander kleurenpalet de schoonheid van de natuur om ons heen en hoe de mens daar organisch deel van uitmaakt en geniet van elke beweging en alle vormen en kleuren.

Zo toont het choreografenduo de schoonheid én de dreiging van de natuur. De dansers veranderen van gedaante en het podiumlandschap verandert met ze mee. De bewegingstaal is expressief en beeldend en de mens wordt op indringende wijze verbeeld: vol levenslust en tederheid, maar ook kwaadaardig en vernielzuchtig.

Ivgi&Greben Dansgezelschap

Uri Ivgi en Johan Greben maken sinds 2003 dansvoorstellingen. In binnen- en buitenland werd hun kwaliteit onderkend en vielen ze regelmatig in de prijzen. Vanaf 2021 zijn zij met een eigen gezelschap in Friesland geland. Landscape with Figure is, na Nice To Meet You! en Wasted Skin, de derde voorstelling die Ivgi&Greben als dansgezelschap voor het publiek in Friesland en Nederland maakt.

Uit de recensie

Leeuwarder Courant 
"Het is een voortdurend uitdijen en zich verenigen, strijden en dan toch weer verzoenen, laveren tussen schoonheid en dreiging. Vloeiende composities van abstracte bewegingen en gebaren."

Theaterkrant
"Met hun voorstelling Landscape with Figure durft het choreografenduo Uri Ivgi en Johan Greben hoog te reiken. Het getuigt van veel bravoure om te beginnen met een opzwepend eerste deel om dan vervolgens via een dynamisch middenstuk te eindigen met een tamelijk verstild slot (...)" 
Lees hier de volledige recensie.

 

Credits

Concept en choreografie: Uri Ivgi & Johan Greben | muziek: Tom Parkinson | dramaturgie: Judith Schoneveld | dans: Ashley Affolter, Björn Bakker, Ludovico Murgia, Daniel Flores Pardo, Matthea Lára Pedersen, Gaetano Tricomi, Yun-Ting Tsai en Carla González Pérez | lichtontwerp: Wil Frikken | kostuums: Natasja Lansen | decor en props: Johan Friso Ontwerp