Het Houten Huis

IK... eh ik (6+)
zo 14 jan 15:00
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
14 jan
15:00
Kaarten

Muziektheater voor iedereen die weleens vastloopt

Over de voorstelling

Ik loop de laatste tijd te vaak tegen mezelf aan. Vanochtend vertrok ik op tijd van huis, maar eenmaal buiten bleek ik gedeeltelijk nog in bed te liggen. Toen ik ‘s avonds terugkwam, had mijn achtergebleven ik de deur geblokkeerd. Door het raam zag ik hem door het huis rennen. Alles was overhoop gehaald. De letters uit de computer waren in de koelkast gepropt, mijn goudvis zwom tussen de kamerplanten en m’n vuile was hing buiten te drogen. Hijzelf glipte snel weg in het schilderij. Nu verschuil ik me onder de dekens, maar ik weet dat hij me bekijkt…
Benieuwd naar hoe de voorstelling tot stand is gekomen. Regisseur Elien van der Hoek en muzikant/ acteur Martin Franke vertellen het je. Klik hier om het interview te lezen.

Winnaar twee Zilveren Krekels!

IK… eh ik is de winnaar van een Zilveren Krekel voor “meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie”!  Ook decorontwerper en -bouwer Douwe Hibma is dit jaar in de prijzen gevallen. Hij kreeg een Zilveren Krekel voor “meest  indrukwekkende podiumprestatie” voor het decorontwerp van IK… eh ik en zijn bijdrage aan het decorontwerp van Ruimtevlucht.

De VSCD-jury over IK… eh ik

“Het lijkt wel een schilderij. De twee fantastische acteurs Martin Franke (die ook voor de dromerige muziek tekent) en zijn alter ego Daan Hamel zijn als een vis in het water en slagen er door hun technisch vakmanschap in om voor onze ogen samen te vloeien tot één personage. IK.. eh ik is een uitgekiende uitwerking van een op het eerste gezicht best ingewikkeld thema voor 6+. Speels en fantasievol tot een surrealistisch geheel gebracht in een perfecte, bijna woordeloze voorstelling.” 

Uit de recensies 

de Volkskrant *****
“Eens in de zoveel tijd zie je een voorstelling die zo bizar goed is, dat je hem wel aan iedereen zou willen aanraden – ook al staat er 6+ achter de titel. ‘IK... eh ik’ is zo’n meesterwerk.”

Scenes ****
“Een juweel van een voorstelling die voor zesplussers is gemaakt, maar iedereen kan boeien.”

 Dagblad van het Noorden ****
“Muzikaal, verrassend, grappig, overdonderend, herkenbaar, vervreemdend, ontroerend en confronterend.”