Rens Schwering

Martijn Koning

Appeltjes schillen
za 4 nov 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
4 nov
20:15
Kaarten

Martijn gaat je eens flink de waarheid vertellen. Over zichzelf!

Over de voorstelling

We zeggen niet vaak wat we van elkaar vinden, want áls we dat doen ontstaan er vaak hele ongemakkelijke situaties. Maar Martijn Koning houdt van ongemakkelijke situaties. Sterker nog: hij is een ongemakkelijke situatie. In zijn theatershow ‘Appeltjes Schillen’ vertelt Martijn de mensen eens flink de waarheid. Over zichzelf! 

Uit de recensies 

NRC ***
“Met schuimend spelplezier zet Koning zijn verbazing en overtuigingen neer. (…) Wat gebleven is, is de onmiskenbare charme en energie van zijn optreden. Hij creëert nieuwe sprookjes, dialogen en beeldt al die werelden uit.”

Trouw ***
“Op alle reacties uit het publiek heeft Koning wel een gevat antwoord. Hier toont zich zijn lange ervaring als stand-upper bij de Amsterdamse comedyclub Toomler. Komisch talent en vlieguren blijven daarmee Konings grootste troeven. Ze bieden een solide basis voor een vermakelijke avond.”

de Volkskrant ***
"En dan blijkt maar weer hoe leuk Koning is als hij ons meeneemt op een expressieve vlucht uit de realiteit, richting het dierenrijk. Mieren, mijten, paarden, een goed gesprek over beesten zonder anus met iemand in het publiek. Soms wordt hij een beetje langdradig, maar niet als hij de hilarische gedaante van een dronken bij aanneemt, of een reiger die liever een flamingo wil zijn."

Credits