Theatergroep De Stilte

Voor de draad ermee 3+
zo 22 okt 14:00
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
22 okt
14:00
Kaarten

Dansvoorstelling over alle zichtbare en onzichtbare draden die ons verbinden.

Over de voorstelling

Hoe lopen al die lijntjes in een wereld waarin we soms afstand nemen, maar net zo vaak op elkaars tenen gaan staan? In een leven dat begint met een navelstreng en dat draadloos eindigt, zijn mensen voortdurend verbonden met elkaar. Maar hoe innig? ‘Voor de draad ermee’ speelt met alle zichtbare en onzichtbare draden die ons in evenwicht houden, op speciaal op maat gemaakte muziek van Stevko Busch. Twee dansers, twee stoelen, een tafel en een bed verbeelden een huiselijke wereld. Een voorstelling met een vleugje Louis Davids: ‘Je verbeeldt je dat je aan de touwtjes trekt, maar och, het leven smijt je heen en weer...’

Meet & greet

In het kader van de Nationale KinderTheaterWeek hebben we twee activiteiten na de voorstelling in petto. Danser Gianmarco Stefanelli en danseres Pilvi Kuuronen kun je het hemd van het lijf vragen tijdens een meet-and-greet. Onder begeleiding van een dansdocente organiseren we een nagesprek en kun je op de foto met hen.

Workshop

Altijd al willen dansen op het podium van het Posthuis Theater? Speciaal voor kinderen van 4 tot 7 jaar organiseren we samen met de Stilte een dansworkshop in de theaterzaal. In de workshop gaan de kinderen spelenderwijs aan de slag met elementen uit de voorstelling. 

Gratis toegankelijk, maar het aantal deelnemers is beperkt, dus opgeven is noodzakelijk. Mail je aanmelding naar pr@posthuistheater.nl

Uit de recensies

Theaterkrant
"Alles wat naar slapstick en acrobatiek riekt wordt moeiteloos opgepikt, maar ook gekke verbanden (onzichtbare draden) tussen geluiden en bewegingen als abrupt geheven stramme benen scoren een gulle lach."

Vera Visser - de Mol, ILoveTheater.nl ****
"We zagen prachtige, vloeiende bewegingen en twee dansers van topniveau."

BN DeStem
"De luidste bijval kwam van Julian, een jaartje of 5, wiens schaterlach overal bovenuit klonk. Hij gaat het thuis proberen na te doen, dat weet ik zeker”, glundert Maddy. ,,Hij heeft er echt van genoten" 

Emmanuel Naaijkens, Brabant Cultureel
"Met hun innemende, energieke spel weten Pilvi Kuronen en Gianmarco Stefanelli de toeschouwers, jong en oud, te boeien. Het is poëzie, niet in woorden maar in bewegingen." 

Credits

Choreografie: Femke Somerwil en Jack Timmermans | muziek: Stevko Busch | dans: Pilvi Kuronen en Gianmarco Stefanelli | decor: Bert Vogels en Jack Timmermans | kostuums: Czakon | lichtontwerp: Pink Steenvoorden