Linda Stulic

Droom Groot met Eva Jinek

Georganiseerd door Bibliotheken Mar & Fean en het Els Borst Netwerk Fryslân
za 2 jul 11:00
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
2 jul
11:00
Tickets

In gesprek met Eva Jinek

Ambitie, toekomstbeelden en grote verwachtingen. Hoe vaak overkomt het ons dat er een beroep gedaan wordt op ons doorzettingsvermogen, om iets van onze dromen waar te maken? Hoe diep kun je gaan? Hoe houd je dat vol? Zeker als het gaat om dromen op het maatschappelijke en politieke vlak, zijn de offers die we moeten brengen om onze dromen te verwezenlijken vaak groot. Wat kunnen we leren van mensen die ons voorgingen?

Het Els Borst Netwerk Fryslân gaat in samenwerking met Bibliotheken Mar en Fean in gesprek met Eva Jinek. In haar boek “Droom groot” interviewt zij haar selectie van pioniers en rolmodellen die uitzonderlijk presteren én bereid zijn om te vertellen welke strijd daaraan voorafging. Of het nu gaat om onzekerheid en eenzaamheid, het verlies van je gezondheid, je kind of je rede, seksisme, vooroordelen, een troosteloze jeugd of verlammende schaamte: over dit alles zijn ze kwetsbaar en eerlijk. Juist door de particuliere details van hun levens op te schrijven, komen we in aanraking met wat wij allemaal van hen kunnen leren.

Eén ding hebben ze gemeen: de onbreekbaarheid van hun wil. Dit boek viert de kracht van hun doorzettingsvermogen. In de portretten van bekende en minder bekende mensen zoals Carry Knoops, Naz Kawan, Merel Westrik, Angela Maas, Rianne Letschert en Eva's moeder Radana, is Eva de gids die vraagt, voelt en benoemt.

Tijdens deze bijeenkomst gaat programmeur Cecile Steenwijk met Jinek in gesprek. Vervolgens is er een signeersessie. Het Els Borst Netwerk organiseert aansluitend een gratis lunch in de Jachtweide (de zaal tegenover de theaterzaal). Aanmelden voor de lunch kan via ebn@d66friesland.nl.

 

Kaartverkoop voor dit interview gaat via Bibliotheken Mar & Fean, klik HIER. 

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door diverse lokale afdelingen van politieke partijen. Daarmee is het ook een laagdrempelige gelegenheid om met politiek geëngageerde en andere maatschappelijk betrokken mensen in aanraking te komen.