Ivgi & Greben

Nice to meet you!
do 22 dec 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
22 dec
20:15
Kaarten

Deze voorstelling zit in de reeks ‘verrassingsvoorstellingen', met een beperkt aantal actiekaarten. Zijn deze actiekaarten op, dan is het niet meer mogelijk te reserveren. 

Over de voorstelling

Internationaal dansgezelschap Ivgi & Greben stelt zich voor: 'Nice to meet you!' Ivgi & Greben presenteert een lyrische choreografie, opgebouwd uit een reeks solo’s en duetten: ieder einde is het begin van een volgende scène. De sfeer is intiem en speels, alsof je de dansers kan aanraken en je een geheim met ze deelt. De bewegingstaal is aards en specifiek.

Uri Ivgi, afkomstig uit Israël, brengt moderne dans in het gezelschap; Johan Greben, Leeuwarder van oorsprong, klassiek ballet. Samen verenigen ze uitersten. Na een lange carrière van voorstellingen maken voor gezelschappen over de hele wereld hebben beide choreografen nu hun eigen dansgezelschap in Leeuwarden. Johan Greben brengt hiermee zijn rijke, artistieke ervaring terug naar de plek waar hij als klein jongetje begon te dansen.

Voor de acht dansers van het gezelschap is deze voorstelling ook een eerste kennismaking met de artistieke visie van Ivgi & Greben. Maak kennis met Manon uit Friesland, Ashley & Björn uit Nederland, Daniel uit Spanje, Matthea uit IJsland, Ludovico & Gaetano uit Italië en Noa uit Vlaanderen. Nice to meet you!