Fabriekfanatiek

Theater Gnaffel

Weet je nog, Sammie? (6+)
zo 21 mei 15:00
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
21 mei
15:00
Kaarten

Over de voorstelling

Theater Gnaffel staat al 35 jaar synoniem voor poppentheater van de buitencategorie. Met ‘Weet je nog, Sammie?’ brengt de groep met kleurrijk poppenspel en magische beelden een speelse, muzikale voorstelling over afscheid nemen.

Na een lang en gelukkig leven is poes Sammie heel erg moe. Hij gaat heel stil liggen op zijn favoriete plekje onder de oude eik. Han, Lotte en Klaasje willen hun lievelingspoes het beste afscheid van de wereld geven. Ze besluiten op reis te gaan om anderen te ontmoeten die ook iets of iemand hebben verloren om zo uit te zoeken hoe je om kunt gaan met verlies en verdriet. Met gevulde rugzakken en een lange lijst vragen gaat het drietal op pad. Hoe doe je dat, afscheid nemen? Hoe bewaar je iemand in je hart? Ze maken kennis met andere culturen en ontdekken bijzondere rituelen, tradities en verhalen over afscheid nemen. Want verdriet laat zich niet verstoppen, dat moet eruit. Maar gelukkig is er altijd iemand om je te troosten.

Credits

Regie: Elout Hol | spel: Romke Gabe Draaijer, Willemijn de Jonge en Karlijn Koel | poppen: Romke Gabe Draaijer en Elout Hol | muziek: Rob Peters | dramaturgie: Rob Vriens