Spinvis

Spinvis & Saartje Van Camp

Neveldieren
do 11 mei 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
11 mei
20:15
Kaarten

Over de voorstelling

Spinvis en Saartje Van Camp wekken met bekende en nieuwe Spinvisliedjes de mythologische neveldieren tot leven. Ergens tussen waan en werkelijkheid fluisteren en zingen deze wezens ons toe. Eeuwenoud zijn ze. Soms mens, soms dier, soms man, soms vrouw, soms geen van beiden of allebei. Wat drijft hen? Waarom zijn ze nog altijd hier?

Spinvis is een van de eigenzinnigste en veelzijdigste artiesten in het Nederlandse poplandschap. Hij ontving diverse prijzen, waaronder de Popprijs, de Zilveren Harp, de Annie M.G. Schmidtprijs, de Johnny van Doornprijs en de Gouden Notekraker. In oktober 2020 verscheen zijn geweldig ontvangen album ‘7.6.9.6.’. 

Uit de recensies

de Volkskrant ***** over het album ‘7.6.9.6.’:
“De liedjes zijn met nóg meer zorg aangekleed dan voorheen. (…) Een nieuwe Spinvis, dat is heel goed nieuws. Het oeuvre dat Erik de Jong onder die naam heeft opgebouwd, kent sinds hij in 2002 de popwereld verblijdde met het album ‘Spinvis’ eigenlijk geen enkel minpuntje.”

Credits

Zang, gitaar, toetsen, koto, samples en drums: Spinvis | zang, cello, toetsen, erhu en samples: Saartje Van Camp | geluid en beeldtechniek: Niels Jonker | decor: Joep Vermeulen | lichtontwerp: Mark Tober