Robin Vogel

SeksKlimaat

Maria Goos, Michiel de Jong, Sieger Sloot
vr 28 apr 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
28 apr
20:15
Kaarten

Drie acteurs leggen de link tussen klimaatcrisis en seksleven.

Over de voorstelling

Als je met twee van je beste vrienden honderd keer zou ontbijten, wat worden dan de terugkerende onderwerpen? Waarvan gaan jullie met de servetten wapperen? Waarvan gaan jullie op tafel slaan? Waarvan worden jullie stil?

Maria Goos, Michiel de Jong en Sieger Sloot hadden het over de klimaatcrisis, over hun seksleven en over menselijk gedrag. Na honderd keer samen ontbijten zijn ze nog steeds vrienden, al escaleerde het af en toe behoorlijk. Nieuwsgierige vragen werden opeens niet meer beantwoord, grappen werden verwijten, maar ze gingen door tot het ongemakkelijk werd en stelden daarna ook met verhitte blik die laatste, confronterende vragen.

In de voorstelling ‘Seksklimaat’ delen ze hun ontdekkingen met je, zelfs de link tussen de klimaatcrisis en hun seksleven. Want die is er. De voorstelling biedt geen oplossing voor het klimaatprobleem en een beter seksleven kunnen we je ook niet garanderen, maar wel the next best thing: inzicht in wat het leven de moeite waard maakt.

Lief publiek,
Kom je kijken naar SeksKlimaat?
Dan hebben wij, Maria Goos, Michiel de Jong en Sieger Sloot, een verzoek aan je.
Ons decor bestaat uit wat ons publiek meeneemt naar de voorstelling. Het mag van alles zijn, wat jij als bezoeker maar kwijt wil. Kleding is ook welkom. Je krijgt het niet meer terug want we geven het weg aan mensen die het willen hebben of het gaat mee naar de volgende dag als we SeksKlimaat weer ergens anders spelen. Als het overblijft, brengen we het naar de kringloop.
Neem het dus mee als je naar SeksKlimaat komt. We zien jou en je spullen met grote nieuwsgierigheid tegemoet,
Tot in het theater,
Maria Goos, Michiel de Jong en Sieger Sloot

NRC: "Het nieuwe toneelstuk van Maria Goos Seksklimaat is totaal anders dan de rest van haar oeuvre: een geëngageerde tekst over het klimaat en over seks. „Je moet jezelf beschermen tegen slechte seks.” Hier lees je meer over dit bij voorbaat al spraakmakende toneelstuk: ‘Doodeng, maar het moest, dit activistisch toneelstuk maken’. "

Credits

Tekst, idee, spel: Maria Goos, Michiel de Jong en Sieger Sloot | Regie: Maria Goos | Eindregie: Aat Ceelen