Wat de f*ck is geluk (12+)

Eigen Werk Theaterteam
di 25 apr 19:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
25 apr
19:15
Kaarten

Vrolijk, verrassend, humorvol, kwetsbaar, soms confronterend muziektheater voor pubers, jongvolwassenen en hun ouders. 

Over de voorstelling

"Waar is het vakje om in te passen /  ik ben een pieper die je moet jassen / ik ben een wolk en drijf voorbij /
wanneer gaat het over mij" 

Eigen Werk Theaterteam maakt met 'Wat de f*k is geluk' een muziektheatervoorstelling over een gezin dat worstelt met de depressie van de puberdochter. Elk gezinslid zoekt naar woorden om zich te uiten en naar de noten en de beat die daarbij horen.
 
Dochter Piep verbergt haar somberheid. Soms gaan de remmen los. Dan zingt ze als een waterval. De moeder, een energiek dansende vrouw, wil haar dochter laten vliegen – wat meestal niet lukt. En vader is niet zo van de emoties, die is druk met zijn computers en gitaren. Uiteindelijk geven ze samen een lekker rommelig concert, waarin ze hun smaken, stijlen en meningen bij elkaar proberen te brengen.
 
Sombere gevoelens kunnen heel ingrijpend zijn, zeker als je ze voor jezelf houdt. De voorstelling spoort aan tot openhartigheid, want stil blijven is niet de oplossing. 

De spelers zoeken naar woorden en muziek om haar zielenroerselen te duiden. Die muziek vinden zij in Jazzrock en R&B. Moeder en vader praten en zingen veel; dochter Piep oogt en zingt als een Frans fluistermeisje, maar denkt ondertussen aan hele andere dingen. Haar vrienden zitten op sociale media.

Credits

Regie: Esther Scheldwacht en Carlo Scheldwacht. Tekst: Saskia Goldschmidt en Pieter Tiddens. Dramaturgie: Corien Baart. Muzikale Leiding: Ronald Schmitz. Compositie: Moos de Walle en Pieter Tiddens. Spel: Marike van Weelden, Anne Meijer,  Pieter Tiddens.
(De eerdere titel van deze voorstelling was: 'Sombere kinderen'.)