Het Houten Huis

Als het anders loopt (9+)

Het Houten Huis | Plan d- | Club Guy and Roni
zo 2 apr 15:00
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
2 apr
15:00
Kaarten

Muziektheater vol beeldende poëzie en dans.

Over de voorstelling

'Als het anders loopt' is een poëtische, beeldende en muzikale voorstelling, met grote scheppen fantasie en een minimum aan woorden. ‘Als het anders loopt’ gaat over een wachtkamer waar niemand wil zijn. Acteurs met een fysieke of mentale beperking en jonge professionele dansers verbeelden een wereld vol tegenslag én hoop. 

"Iedereen kan hier terechtkomen, zegt mijn vader. Hij vult een oneindige stapel formulieren in en ik moet stil zijn. Er is een hoge balie, met daarachter twee blauwe latex handen. Ze zeggen wat we moeten doen, maar ik begrijp het niet. Een meisje aan een infuus danst zo licht, ik denk dat ze kan vliegen. De jongen die net naast me zat heeft geen armen en benen, maar hij kan alles. Er is een vrouw met zo’n zwaar, groot hoofd dat ze bijna omvalt. Door de gang loopt een oude man, die is vergeten dat hij hier al jaren komt. In zijn ogen drijven zomerwolken. En ik, ik ben gewoon anders. Maar dat is juist goed, zegt mijn vader. Er is al zo veel hetzelfde."

Uit de recensies

de Volkskrant *****  over de vorige voorstelling ‘Ik… eh ik’:
“Eens in de zoveel tijd zie je een voorstelling die zo bizar goed is, dat je hem wel aan iedereen zou willen aanraden. ‘Ik... eh ik’ is zo’n meesterwerk. Ultiem beeldend theater voor jong en oud.”

Credits

Script en regie: Elien van den Hoek | Choreografie: Adam Peterson en Andreas Denk i.s.m. Elien van den Hoek