Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin

The Making of Soros the Musical

mugmetdegoudentand
vr 24 mrt 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
geannuleerd
24 mrt
20:15
geannuleerd

Over de voorstelling

The Making of Soros the Musical is een inkijkje in het leven van de speculant, miljardair en filantroop George Soros, die door (extreem)rechts en (extreem)links gewantrouwd wordt. Een poging om iets te begrijpen van de wereld van het geld en het goede, het kwade of allebei tegelijk. Deze politieke activist met meer geld dan hij kan tellen wil de wereld veranderen, maar zijn goede bedoelingen worden niet door iedereen begrepen. Moet hij aan het kruis? Leer de redder van de mensheid en zijn vijanden kennen.

Lineke Rijxman, Jasper Stoop en Vincent van der Valk geven een kijkje in het leven van de speculant, miljardair en filantroop George Soros. Wij geven een inkijkje in de fascinatie van Lineke Rijxman: Interview met Lineke Rijxman.

 

Mugmetdegoudentand

The Making of Soros the Musical is de laatste productie van De Mug. Na 38 jaar houdt deze spraakmakende groep aan het einde van dit seizoen op te bestaan. 24 maart staat Mugmetdegoudentand helaas voor de allerlaatste keer op onze planken.

De groep maakte nieuw Nederlands repertoire dat de tijdgeest met persoonlijke stem beschrijft onder het motto: ‘Het is nu’. 

Mugmetdegoudentand heeft in de afgelopen decennia een groot aantal legendarische theaterproducties, kunstprojecten en televisieseries gemaakt zoals; Hertenkamp, TV7, Koppensnellers, Onder Controle, Lost in Hotel Paradise, Quality Time, Smoeder, Buik, Hannah en Martin, Sinaasappelstraat, Kunsthart, Meepesaant, Rijsen & Rooxman De Dikke Muiz & Sjors en Margreet heeft de groep verlaten.

Uit de recensies

De Volkskrant ****
"In het doordachte script worden we heen en weer geslingerd tussen wetenswaardigheden en theaterplezier. (...) Vincent van der Valk speelt Soros en doet dat met volle overgave. Lineke Rijxman is de regisseur van de musical en speelt net zo bevlogen, met naast haar een grappige Jasper Stoop als enige acteur, in plaats van de zeventienkoppig cast die Soros voor ogen had. In een bewust kringloopachtig decor ontstaat een vermakelijk geharrewar over hoe dat ene miljoen te besteden. Soros wil groots uitpakken, de theatermakers willen vooral de diepte in."

de Telegraaf ****
"Lineke Rijxman maakt het haar publiek niet direct makkelijk in deze speelse, geestige, maar ook inhoudelijk zeer gelaagde voorstelling die veel dieper grijpt dan je in eerste instantie misschien zou denken. Doordat het stuk, compleet met liedjes en dansjes, in volle vaart door dendert, duurt het alleen wel even voordat alle puzzelstukjes op hun plek vallen. En hoe fraai gespeeld ook door alle drie, na alle chaos is met name de eindscène van Rijxman van een verademend eenvoudige schoonheid."

Theaterkant
"Interessant zijn de speellagen die zijn aangebracht. Van der Valk is de acteur die ‘de echte’ Soros laconiek én indringend speelt. Jasper Stoop is de acteur die Soros in de musical speelt. Maar ook de werkelijke personen achter de acteurs kruipen door de tekst. Zo wordt de hele voorstelling in feite een zoektocht naar de beweegredenen om aan dit project mee te doen, zowel van de personen die gespeeld worden als de acteurs zelf."

Credits

Met: Lineke Rijxman, Vincent van der Valk en Jasper Stoop
Concept, regie en script: Lineke Rijxman