Roy Beusker

Richard Groenendijk

Voor iedereen beter
do 23 mrt 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
23 mrt
20:15
Kaarten

Winnaar van de cabaretprijs de Poelifinario Entertainment met deze voorstelling.

Over de voorstelling

Richard Groenendijk heeft voor dit programma de cabaretprijs Poelifinario gewonnen in de categorie 'entertainment'. "Richard Groenendijk is al jaren één van de beste entertainers van Nederland”, volgens de jury. "Ook 'Voor iedereen beter' zit weer vol hilarische conferences, een stortvloed aan beledigingen en een paar zeer ontroerende liedjes. Het is daarnaast de meest persoonlijke voorstelling die hij ooit maakte. Op meerdere momenten is de strijd zichtbaar die Groenendijk levert tegen zichzelf, al dan niet imaginaire vijanden."

Als er op dit moment iemand een zaal kan laten bulderen van het lachen, dan is het Richard Goerendijk wel. Dus kom van die bank en ga hem zien. Dat is ‘Voor iedereen beter’.

- NRC

 

Ook in Voor iedereen beter heeft hij een paar keer zo’n maatschappelijke boodschap, maar korter en minder fel. Over dat het niet erg zou zijn als de mensheid, die er zo’n zooitje van maakt, zou vergaan. Over grensoverschrijdend gedrag. En over dat je je mening ook voor je kunt houden – waarbij de zogenaamd zo volkse cabaretier en passant Sartre citeert. De kritiek op homohaat zit verpakt in een mooi, rustiek lied, Ik hoop het wel , dat dit jaar werd genomineerd voor de Annie M.G. Schmidt-prijs .

- NRC

Gemmy Woud-Binnendijk

Uit de recensies

de Volkskrant ★★★★
“Richard Groenendijk bewijst zich als artiest die van alle markten thuis is.”