Oxygen / Jennifer Romen

Delusion
za 11 mrt 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
11 mrt
20:15
Kaarten

Over de voorstelling

Jennifer Romen (Maastricht, 1996) is een jonge, ambitieuze choreograaf die met haar gezelschap Oxygen indruk maakt met visueel werk vol strakke choreografieën en beeldende illusies. 

Als urban dansmaker volgt Jennifer Romen een onorthodoxe route naar het theater. Ze maakte furore in danscompetities, televisieprogramma’s, in het commerciële circuit en als docent. Ze heeft een grote achterban, vooral van mensen die nauwelijks naar het theater gaan. Met haar eerste eigen, voorstelling ‘Delusion’ bestormt ze nu die theaters. ‘Delusion’ wordt een visueel hoogstandje bestaande uit drie delen dat het publiek door het gebruik van illusies constant op het verkeerde been zet en hen meeneemt in een reis van een adolescent die volwassen wordt. Een verbluffende, ontroerende en tot in de puntjes uitgevoerde coming-of-age voorstelling die een breed publiek raakt. ‘Delusion' gaat op 16 januari 2023 in Theater aan het Vrijthof in Maastricht in première.

Uit juryrapporten

Inspiratieprijs Prins Bernard Cultuurfonds:
“Haar oog voor choreografie en het overbrengen van haar ideeën op jonge dansers is van ongekend hoog niveau en inspirerend voor eenieder die met haar werkt of van haar werk geniet. Creativiteit en innovatie zijn leidend in haar maakproces.”

NBC World of Dance  
“Wat wij gezien hebben was bewegende kunst, geweldig!” (...) "Het was perfectie!" (...) “Het optreden van Oxygen was met zoveel verschillende dansstijlen zo goed, ontzettend strak gedanst en heel theatraal. “