Tryntsje Nauta

Meeuw Jonge Theatermakers

Cyrano (12+)
di 24 jan 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
24 jan
20:15
Kaarten

Over de voorstelling

Hij zegt wat hij denkt. Hij doet wat hij voelt. Hij vecht waar hij voor staat. Alleen, die neus hè. Meeuw Jonge Theatermakers zet zijn snavel in de wereldberoemde en tijdloze toneelklassieker ‘Cyrano de Bergerac’ van Edmond Rostand. 

'Cyrano' is heimelijk verliefd op de beeldschone Roxane, maar zij ziet hem niet staan. En dan verschijnt ook nog de knappe Christian. In deze gloednieuwe bewerking zie en hoor je elf jonge spelers fluisteren en flemen, drammen en dreinen, lispelen en loeien, jammeren en juichen, schmieren en gieren, brabbelen en brullen, zingen en swingen, rijmen en rappen, roddelen en razen. Want waar het hart vol van is, daar loopt de mond van over.

Meeuw Jonge Theatermakers laat al ruim dertig jaar zien hoe overdonderend theater met jonge mensen kan zijn. Aankomende regisseurs, schrijvers en acteurs zetten hun eerste stappen bij het gezelschap, dat voorstellingen voor jongeren en volwassen speelt op festivals, bijzondere locaties en natuurlijk in het theater. 

Credits

Regie: Carlo Scheldwacht | Spel: Pieter van Aalst, Iris Dicke, Loïs Brouwer, Nina Los, Hedzer Seffinga, Fardau Nijboer, Rosaline Smit, Amir Issa, Maryke Kuiken, Julius van der Monde en Oane Marten van der Veen