Tryntsje Nauta

Welkom in Drachten

Meeuw / Productie: Schouwburg De Lawei Drachten
Festival Overmorgen
zo 4 sep 15:00
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
4 sep
15:00
Kaarten

Een theatrale ervaring over de vraag wanneer een nieuwe plek een thuis wordt. 

Over de voorstelling

Wat hebben een oud-medewerker van Philips en een statushouder uit Drachten gemeen? Ze kwamen beiden naar Drachten om daar een nieuw leven op te bouwen. Alleen of met een gezin. Met goede moed of vol onzekerheid.  

Meeuw jonge theatermakers en Schouwburg De Lawei gingen op zoek naar hun verhalen en interviewden tien mensen die door de jaren heen van elders naar Drachten kwamen. Hoe zagen hun eerste dagen in Drachten eruit? Hoe verliepen de eerste ontmoetingen met de Drachtsters? Lukt het ze om van Drachten hun thuis te maken? Of blijft thuis altijd de plek waar je vandaan komt? 

Iedere stad of dorp kent nieuwkomers, die daar – al dan niet vol verwachting- hun weg moeten vinden. Hoe is het om nieuwkomer te zijn? Vijf toekomstige makers (vier performers en één vormgever) met hun roots in Friesland maken op basis van interviews met nieuwkomers performances. Kom kijken naar hun solo’s, ontmoet nieuwkomers van alle tijden en vraag jezelf af wat jij nodig om je ergens thuis te voelen.

Onderdeel van:
Festival Overmorgen

Credits

Concept: Carlo Scheldwacht en Wendy Viel. Eindregie: Wendy Viel. Makers: Ronald Kalter, Stijn Schootstra, Jante Stekelenburg, Sybren van der Velde. Productie: Coco de Haas.