Saskia Kerkhoff

Elke Vierveijzer

Lucht
do 16 mei 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
16 mei
20:15
Kaarten

Winnaar Poelifinario 2021 in de categorie Kleinkunst.

Over de voorstelling

Elke Vierveijzer won met ‘Lucht’ de Poelifinario 2021 in de categorie Kleinkunst, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen. “Vierveijzer zingt geen liederen, ze knalt ze rechtstreeks je hart in. ‘Lucht’ is een schitterend pleidooi voor het delen van verdriet. Dat schept ruimte in je hoofd, kweekt empathie en zorgt uiteindelijk voor geluk”, aldus de jury.

Met haar grote stem, haar bloedstollend mooie liedjes en schurende teksten brengt Elke Vierveijzer een veelzijdig theaterconcert over kwetsbaarheid, aanpassing en ontsnapping, over eindeloos doorgaan en stilvallen. Soms met een poppy sound, soms met een klassiek theaterlied, dan weer met opzwepende donkere elektronica. De invoelende muzikale begeleiding van Michiel Wetzer zorgt voor het puntje op de i.

Uit het VSCD-juryrapport

"Elke Vierveijzer zingt geen liederen, ze knalt ze rechtstreeks je hart in. ‘Lucht’ is een schitterend pleidooi voor het delen van verdriet. Dat schept ruimte in je hoofd, kweekt empathie en zorgt uiteindelijk voor geluk. Vierveijzer legt overdonderend veel beleving in haar nummers, die heen en weer schieten tussen rauwe kwetsbaarheid en cynisch misnoegen."

Credits

Tekst, muziek, zang en gitaar: Elke Vierveijzer | muzikale begeleiding: Michiel Wetzer | regie: Jessica Borst en Kim Arnold | dramaturgie: Eveline Mol | decor: Rian Smolenaers | licht: Niels Kingma