Hugo Segers

BarokOpera Amsterdam

Reis naar de Maan
Nieuwjaarsconcert
do 5 jan 19:15 en 20:15
5 jan
19:15 en 20:15

Deze voorstelling zit in de reeks ‘verrassingsvoorstellingen', met een beperkt aantal actiekaarten. Zijn deze actiekaarten op, dan is het niet meer mogelijk te reserveren. 

Over de voorstelling

Het Posthuis Theater in Heerenveen start 2023 met een heus Nieuwjaarsconcert. Op donderdag 5 januari om 20.15 uur brengt BarokOpera Amsterdam Offenbachs ‘Reis naar de maan’ op het toneel, een muzikaal en theatraal spektakel om nog lang van na te genieten. 

Reizen door de ruimte spreekt al eeuwen tot de verbeelding. Zo was de beroemde schrijver Jules Verne in 1875 al een gevierd man in Parijs met succesvolle romans als ‘Van de aarde naar de maan’ en ‘De reis om de maan’. In datzelfde jaar 1875 pakte ook de Franse componist Jacques Offenbach het onderwerp op en bracht hij met de opera ‘Voyage de la lune’ maanreizen naar de theater- en concertpodia. Het is één van de mooiste partituren van Offenbach, die een onnavolgbaar talent voor luchtigheid en gevoelige melodieën had. Offenbach beschikte over een tomeloze positieve energie en had een eigenzinnige kijk op de – soms lachwekkende - liefde.

Offenbachs komische en spectaculaire ruimte-opera ‘Reis naar de Maan’ is in de opvoering van BarokOpera Amsterdam ook in onze tijd een herkenbaar verhaal. Caprice, de zoon van koning V’lan, is een verwende jonge prins die, om zijn verveling te verdrijven, een bezoek aan de maan wil brengen. Uitvinder Microscope bouwt een capsule voor hem, die naar de maan kan worden geschoten. Op de maan ontmoet hij de mooie prinses Fantasia… 

BarokOpera Amsterdam brengt deze opéra-comique naar Heerenveen met zangers, instrumentalisten en circusacrobatiek. Het Belgische acrobatenduo  Vilja staat garant voor adembenemende scènes.

Inleiding en afsluiting

Voorafgaande aan de voorstelling, om 19.15 uur, geeft artisitiek leidster Fréderique Chauvet een inleiding op de opera. Om het Nieuwjaarsconcert feestelijk af te sluiten zingt het ensemble, samen met het publiek ‘La Neige’. In de teaser is dit nummer te horen op 0:10 in de teaser. Dan kunt u alvast lekker oefenen!

Govert de Roos

Operamagazine
"De uitvoering (..) werd een fantasierijke, luchtige, blije en bovendien blij makende voorstelling, vol humor, creativiteit en vele muzikale en theatrale effecten."

Credits

Muziek: Jacques Offenbach | artistieke en muzikale leiding: Frédérique Chauvet | regie en choreografie: Bram de Beul | sopranen: Nathalie Denyft, Wendeline van Houten en Hansje van Welbergen | tenors: Mattijs Hoogendijk en Jacques de Faber | bariton: Pieter Hendriks | kostuums en decors: Lieven Baert en Sacred Places | dans en acrobatiek: Vilja Duo | Instrumentaal. Ensemble BarokOpera Amsterdam