STORMRAM - Nieuwe theatermakers uit Noord-Nederland

BART / Peer Gynt speelt David Westera
wo 21 dec 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
21 dec
20:15
Kaarten

Deze voorstelling zit in de reeks ‘verrassingsvoorstellingen', met een beperkt aantal actiekaarten. Zijn deze actiekaarten op, dan is het niet meer mogelijk te reserveren. 

Over de voorstelling 

Voor de theateravonturier die van verrassingen houdt, is er STORMRAM. Een STORMRAM-theateravond bestaat uit een double bill van een avondvullende voorstelling of performance, die af is, gemaakt door een gevorderde maker en uit een work-in-progress van een aanstormend talent. De avond wordt afgesloten met een professioneel gemodereerd nagesprek met makers en publiek. 

De STORMRAM-avond in Heerenveen begint met een korte grote ruimtelijke audio-nstallatie van kunstenaar Bart om zelf in rond te lopen en te bewegen. Daarna is in de theaterzaal 'Peer Gynt speelt David Westera' te zien. (En nee, niet andersom). Henrik Ibsen’s Peer Gynt is een verhaal over verzinsels, fantasie en losgeslagen ambitie. David Westera en Koen van Seuren herschreven dit monumentale toneelstuk naar een monoloog voor één eenzame leugenaar. Wie ben je echt, als je liegt? 

Bestaat een leugenaar? De fantasie is misschien wel het mooiste geschenk dat de evolutie ons, de mens, gegeven heeft. We kunnen het zo gek niet bedenken. Maar ons vermogen tot verzinnen stelt ons ook in staat te liegen; om verzinsels als waarheden te verkondigen, of om de waarheid in ons voordeel om te buigen.