Marije Kuiper

Pieter Derks

Uit het niets (reprise)
di 18 okt 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
18 okt
20:15
Kaarten

Over de voorstelling

Wegens succes geprolongeerd: In zijn voorstelling Uit het niets stelt Pieter Derks verrassend simpele vragen. Omdat je in ingewikkelde tijden de dingen niet moeilijker moet maken dan ze zijn. Pieter Derks vertelt verhalen en grappen en wie weet wat er allemaal nog meer 'Uit het niets'tevoorschijn komt.

Uit de recensies 

De Volkskrant ★★★★
"De nieuwe show van Pieter Derks zit vol superactuele grappen, scherpe sneren en verrassende zijspoortjes"

AD ★★★★★  
Pieter Derks brengt prachtige ode aan strijdbaarheid van zijn te vroeg geboren dochter..." "zijn persoonlijke rode draad weet hij steeds weer moeiteloos met de actualiteit te verbinden en scherp engagement wordt afgewisseld met luchtigere onderwerpen."

NRC ★★★★★
"Voor wat het waard is' van Pieter Derks is flonkerend, ideeënrijk cabaret. ... bij elkaar maakt het Voor wat het waard is tot een flonkerende, steengoede voorstelling, de beste die Derks tot nu maakte."

Telegraaf ★★★★
"Pieter Derks laat zich in nieuwe show van zijn intiemste kant zien. ...de voorstelling is duidelijk met zorg opgebouwd en inhoudelijk sterk."

Theaterkrant
"Sterke en originele grappen over marktdenken ...maar wat betekent dat voor ons zelfstandige denken en doen? Het is een uitermate prikkelende vraag die Derks voortdurend laat terugkomen in zijn vele verhalen, die hij zoals altijd lardeert met scherpe en originele grappen."

Dagblad van het Noorden
"De cabaretier die erbij hoort ...je mag vaststellen dat zijn achtste show vaktechnisch de beste van zijn carrière is"

Scenes ★★★
"Leuk avontuur in te hoog tempo"

Credits

Tekst, spel en muziek: Pieter Derks