Twelfth Night

Theatergroep Aluin
Een genderfluïde muziekspektakel
wo 22 feb 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
22 feb
20:15
Kaarten

Een stiekem queerfeestje van Shakespeare

Over de voorstelling

Theatergroep Aluin maakt al meer dan 25 jaar teksttoneel en heeft daarbij een voorliefde voor oersterke verhalen uit het klassieke repertoire, van de oude Grieken tot Shakespeare. Verhalen met een tijdloze noodzaak, altijd gebracht als een mix van hedendaags drama en humor, omdat hoogmoed en jaloezie, verliefdheid en machtswellust zowel diep-tragisch als hilarisch kunnen zijn. En nog vaker een verwarrende combinatie van beide. Dat is van alle tijden en dat wist William Shakespeare als geen ander.

 

Shakespeare schreef zo'n vier eeuwen geleden ‘Twelfth night’ al als een stiekem queerfeestje, maar dan binnen de normen van de zeventiende eeuw. Omdat in Engeland destijds alle rollen door mannen gespeeld werden, hadden de liefdesscènes en de genderverwarring in het stuk een extra laag. Theatergroep Aluin neemt de Shakespearetekst onder handen en bewerkt het stuk vanuit een eigentijds queerperspectief tot een energieke, swingende en knettergekke komedie van nu, waarin één ding zeker is, de liefde overwint altijd.

Credits

Tekst: William Shakespeare. Tekstbewerking: Ayden Carlo. Regie: Victorine Plante. Muziek: Willem Friede (New Cool Collective). Spel: Jaike Belfor, Sacha Muller, Floyd Koster, Jilles Flinterman en Khouloud Zaher.