ALEK

Lenette van Dongen

Dat doet ze anders nooit
za 23 mrt 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
23 mrt
20:15
uitverkocht

Wegens ziekte van Lenette van Dongen is deze voorstelling verplaatst van januari 2023 naar maart 2024. Kaarthouders hebben hierover bericht gehad. 

Over de voorstelling

Na de bevrijdende explosie in haar vorige voorstelling ‘Paradijskleier’ gaat Lenette van Dongen in haar nieuwe show een stap verder in haar zoektocht naar totale vrijheid. Wie zou ik nog meer kunnen zijn, vraagt ze zich af. Is er iets anders mogelijk dan die prettig afgerichte vrouw die keurig binnen de sociale lijntjes kleurt? Als geen ander kan Lenette met haar meesterlijke zelfspot een hilarisch verslag doen van haar pogingen zich voorgoed van haar innerlijke Finnik te bevrijden. Rauwer en eerlijker wordt het niet. Want wie niets meer te verliezen heeft, is vrij.

Uit de recencies

NRC ****
"Het raffinement van deze nostalgische verheerlijking van gewoon doen zit erin dat het een bodem onuitgesproken maatschappelijk protest tegen verandering bevat, maar verpakt wordt in een onbezorgd avondje uit voor mensen zoals zijzelf. Het is lachen om moderne fratsen, met het excuus van de ouderdom. Lekker de boel de boel laten. Van Dongen entertaint haar publiek op dat vlak feilloos."

de Volkskrant ***
"Lenette van Dongen roept vooral bewondering op door precies de levenslustige sfeer te creëren die ze verkondigt. Je moet wel héél zuur zijn wil je twee uur lang met je armen over elkaar naar deze losgekomen vrouw blijven kijken."

Trouw ***
"De gemoedelijke, huiselijke sfeer die Van Dongen hierbij weet neer te zetten, maakt dat het publiek aan haar lippen hangt."

Theaterkrant
"Net als in haar andere voorstellingen de afgelopen jaren staat Lenette van Dongen gepassioneerd en levenskrachtig op het podium om de ups-en-downs van het leven te bespreken."